درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 289
بازدید دیروز : 58
بازدید هفته : 358
بازدید ماه : 458
بازدید کل : 119844
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




زندگی نامه آلبرت اینشتینسالهای اولیه زندگی :

آلبرت انیشتین در چهاردهم مارس 1879 در شهر "اولم" که شهر متوسطی از ناحیه "ورتمبرگ آلمان" بود متولّد شد . امّا شهر مزبور در زندگی او اهمیتی نداشته است. زیرا یک سال بعد از تولّد او خانواده وی از "اولمگ عازم گمونیخ" گردید.

پدر آلبرت، "هرمان انیشتین" کارخانه ی کوچکی برای تولید محصولات الکترو شیمیایی داشت و با کمک برادرش که مدیر فنی کارخانه بود، از آن بهره برداری می‌کرد. گر چه در کار معاملات بصیرت کامل نداشت. پدر آلبرت از لحاظ عقاید سیاسی نیز مانند بسیاری از مردم آلمان گر چه با حکومت پروسی‌ها مخالفت داشت امّا امپراتوری جدید آلمان را ستایش می‌کرد و صدراعظم آن "بیسمارک" و "ژنرال مولتکه" و امپراتور پیر یعنی "ویلهم اول" را گرامی می‌داشت.
مادر انیشتین که قبل از ازدواج "پائولین کوخ" نام داشت بیش از پدر زندگی را جدی می‌گرفت و زنی بود از اهل هنر و صاحب احساساتی که خاص هنرمندان است و بزرگترین عامل خوشی او در زندگی و وسیله تسلای وی از علم روزگار موسیقی بود.




ادامه مطلب ...


چهار شنبه 9 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

زندگی نامه آلبرت اینشتین (2)دوران دانشجویی اینشتین

در این دوران مشهورترین مؤسسه فنی در اروپای مرکزی به استثنای آلمان ، مدرسه ی "دارالفنون سوئیس" در شهر "زوریخ" بوده است. آلبرت در امتحان داوطلبان شرکت کرد ولی بخاطر اینکه درعلوم طبیعی اطلاعاتی وسیع نداشت درامتحان پذیرفته نشد. با این حال مدیر دارالفنون زوریخ تحت تأثیر اطلاعات وسیع او در ریاضیات واقع شد و از او درخواست کرد که دیپلم متوسطه ای را که برای ورود به دارالفنون لازم است در یک مدرسه سوئیسی بدست آورد و او را به مدرسه ممتاز شهر کوچک "آآرائو" که با روش جدیدی اداره می شد معرفی کرد. بعد از یک سال اقامت در مدرسه مذبور دیپلم لازم را بدست آورد و در نتیجه بدون امتحان در دارالفنون زوریخ پذیرفته شد. با این که درس های فیزیک دارالفنون آمیخته با هیچ گونه عمق فکری نبود باز هم حضور در آنها آلبرت را تحریک کرد که کتب جستجوکنندگان بزرگ را مورد مطالعه قرار دهد. او، آثار استادان کلاسیک فیزیک نظری از قبیل: "بولترمان" ، "ماکسول" و "هوتز" را با حرص عجیبی مطالعه کرد. شب و روز اوقات او با مطالعه این کتابها می گذشت و ضمن مطالعه آنها با هنر استادانه ای آشنا شد که چگونه بنیان ریاضی مستحکمی ساخت. او درست در خاتمه قرن 19 تحصیلات خود را پایان داد و به مسأله مهم پیدا کردن شغل مواجه شد.




ادامه مطلب ...


چهار شنبه 9 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

زندگی نامه آلبرت اینشتین(3)عزیمت اینشتین از پراگ

در مدتی که انیشتین در پراگ تدریس می کرد، نه فقط نظریه جدید خود را درباره غیر وی بنا نهاد بلکه با شدت بیشتری نظریه ی خود را درباره ی کوآنتوم نو را که در شهر برن شروع کرده بود ، توسعه داد. با همه ی این تفاصیل انیشتین به دانشگاه پراگ اطلاع داد که در خاتمه دوره تابستانی سال 1912 خدمت این دانشگاه را ترک خواهد کرد. عزیمت ناگهانی انیشتین از شهر پراگ موجب سر وصدای بسیار در این شهر شد در سر مقاله بزرگترین روزنامه ی آلمانی شهر پراگ نوشته شد: « نبوغ و شهرت فوق العاده انیشیتن باعث شد که همکارانش او را مورد شکنجه و آزار قرار دهند و به ناچار شهر پراگ ترک کرد.» انیشتین عازم شهر زوریخ گردید و در پایان سال 1912 با سمت استادی در مدرسه ی "پلی تکنیک" زوریخ مشغول به کار شد. شهرت انیشتین به تدریج تا آنجا رسیده بود که بسیاری از مؤسسات و سازمانهای علمی جهان علاقه داشتند که وی بعنوان عضو وابسته با مؤسسه ایشان در ارتباط باشد.




ادامه مطلب ...


چهار شنبه 9 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

زندگی نامه آلبرت اینشتین (4)مسافرتهای انیشتین :

تبلیغات مخالف و حملاتی که علیه انیشتین می شد موجب گردید که در تمام ممالک جهان و در همه ی طبقات اجتماعی توجه عموم مردم به سوی نظریه های او جلب شود. مفاهیمی که برای توده های مردم هیچگونه اهمیتی نداشته است وعامه ی ایشان تقریبأ چیزی از آن درک نمی کردند موضوع مباحث سیاسی گردید. انیشتین دراین زمان سفرهای خود را آغاز کرد.
ابتدا به هلند، بعد به کشورهای چک و اسلواکی، اسپانیا، فرانسه، روسیه، اتریش، انگلیس، آمریکا و بسیاری کشورهای دیگر. اما نکته قابل توجه این است که وقتی انیشتین و همسر او به بندرگاه نیویورک وارد شدند با استقبال شدید و تظاهرات پر شوری مواجه شدند که به احتمال قوی نظیر آن هرگز هنگام ورود یکی از دانشمندان رخ نداده بود.




ادامه مطلب ...


چهار شنبه 9 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 

زندگی نامه آلبرت اینشتین (5)نبوغ انیشتین

اینشتین در نوجوانی، علاقه چندانی به تحصیل نداشت پدرش از خواندن گزارش هایی که آموزگاران درباره پسرش می فرستادند، رنج می برد. گزارش ها حاکی از آن بودند که آلبرت شاگردی کند ذهن، غیرمعاشرتی و گوشه گیر است. در مدرسه او را "بابای کند ذهنی" لقب داده بودند. در حالی که بعدها به خاطر تحقیقاتش جایزه نوبل گرفت!
شاید شما نیز این جملات را خوانده یا شنیده باشید و شاید این پرسش نیز ذهن شما را به خود مشغول کرده باشد که چگونه ممکن است شاگردی که از تحصیل و مدرسه فراری بوده است، برنده جایزه نوبل و به عقیده برخی از دانشمندان، بزرگ ترین دانشمندی شود که تاکنون چشم به جهان گشوده است؟
با مطالعه دقیق تر زندگی این شاگرد دیروز، پاسخ مناسبی برای این پرسش پیدا خواهیم کرد.
آلبرت بچه آرامی بود و والدینش فکر می کردند که کند ذهن است. او خیلی دیر زبان باز کرد، اما وقتی به حرف آمد، مثل بچه های دیگر «من من» نمی کرد و کلمه ها را در ذهنش می ساخت. وقتی به سن چهارسالگی پاگذاشت، با بیلچه سر خواهر کوچکش را شکست و با این کار ثابت کرد که اگر بخواهد، می تواند بچه نا آرامی باشد!
پدر و مادر آلبرت به بچه های کوچک خود استقلال می دادند. آنان آلبرت چهارساله را تشویق می کردند که راهش را در خیابان های حومه مونیخ پیدا کند. در پنج سالگی او را به مدرسه کاتولیک ها فرستادند. آن مدرسه با شیوه ای قدیمی اداره می شد. آموزش از طریق تکرار بود. همه چیز با نظمی خشک تحمیل می شد و هیچ اشتباهی بی تنبیه نمی ماند و آلبرت از هر چیزی که حالت زور و اجبار و جنبه اطاعت مطلق داشته باشد، متنفر بود.



ادامه مطلب ...


چهار شنبه 9 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

تقویت احتمال بطلان نظریه نسبیتدانشمندان مرکز هسته ای اروپا (سرن) بار دیگر در تلاش برای غلبه بر نظریه نسبیت انشتین توانستند در آزمایشی تازه، بار دیگر سرعت نور را بشکنند.

این آزمایش‌ها توسط ابزار «اوپرا» (پروژه نوسان با لوازم ردیابی امولسیون) در شتاب دهنده بزرگ هادرونی سرن انجام شده که طی آن ذرات نوترینو ساخته شده در این مرکز از میان 730 کیلومتر سنگ به آزمایشگاهی در گران‌ساسو در کوههای آلپ ایتالیا فرستاده شد. آزمایش تازه، نتیجه آزمایش ماه سپتامبر را که سرعت این ذره را بیشتر از سرعت نور میشمارد، تایید کرد.



ادامه مطلب ...


سه شنبه 8 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

انشتین، آسوده بخوابپژوهش جدید دانشمندان مرکز هسته یی اروپا (سرن) نشان داده که نوترینوهایی که به نظر می‌رسید یکی از بنیادی‌ترین نظریات انشتین را با حرکت در سرعت بیشتر نور به خطر انداخته‌اند، در حقیقا در محدوده سرعت نور قرار دارند.

 سنجش‌های اخیر سرعت پرواز ذرات زیراتمی در مرکز تحقیقاتی سرن در ژنو به آزمایشگاه گران ساسو در ایتالیا نشانگر تضاد با ادعای پیشین دانشمندان در ماه سپتامبر در مورد خوانش اولیه سرعت بسیار بالا بوده که منجر به یک جنجال علمی شد.



ادامه مطلب ...


سه شنبه 8 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

«آلبرت انیشتین » در ۱۴ مارس سال ۱۸۷۹در شهر «اولهم » در ناحیه ورتمبرگ آلمان متولدشد. یك سال بعد از تولد او خانواده وی از اولهم عازم مونیخ شدند.

پدرش «هرمان انیشتین » كارخانه كوچكی برای تولید محصولات الكتروشیمیایی داشت و باكمك برادرش كه مدیر فنی كارخانه بود از آن بهره برداری كرد.

مادر انیشتین «پائولین كخ » یازده سال ازشوهرش هرمان جوان تر بود و پائولین برای كمك خرج خانواده ویولن به كودكان ونوجوانان می آموخت . آنها زمانی به مونیخ رفتندكه آلبرت دو ساله و خواهرش «ماریا» تازه به دنیاآمده بود. آلبرت كودكی اعجوبه نبود، حتی مدت زیادی طول كشید تا سخن گفتن راآموخت . پدر و مادرش وحشت زده بودند كه مبادا پسرشان عقب افتاده است . اما وقتی شروع به سخن گفتن كرد بازهم بچه ای ساكت بود. در نه سالگی او را به مدرسه «لوئیت پولد» مونیخ فرستادند، او در مدرسه تنبیه می شد زیرا خیلی كودن به نظر می رسید.

● تابعیت سوییس

وی در حالی كه پانزده ساله بود خانواده اش به ایتالیا رفتند و آلبرت در مدرسه شبانه روزی لوئیت ماند. شانزده ساله بود كه نزد خانواده اش كه درسوییس بودند رفت . آلبرت به پدر خود گفت :قصد دارد تابعیت كشور آلمان را ترك گوید، اماپدرش او را سرزنش كرد. در هفده سالگی دیپلم خود را گرفت و در شهر زوریخ در رشته ریاضی وفیزیك و در مركز صنعتی فدرال مشغول به تحصیل شد و در بیست و یك سالگی فارغ التحصیل گردیداو بیست و دو ساله بود كه تابعیت سوییس راپذیرفت و یك سال بعد پدرش درگذشت .

در همان زمان در موسسه ای كه امتیاز ثبت اختراعات را ارائه می كرد استخدام شد. وی دربیست و چهارسالگی با «میلوا ماریك » كه ۴ سال ازاو بزرگ تر بود ازدواج كرد و ثمره ازدواجشان دوپسر به نام های هانس و ادوارد شد.

● فرزندان انیشتین

هانس ۶۹ سال عمر كرد. او در رشته هیدرولوژی تحصیل كرد و در سال ۱۹۵۲درگذشت .

ادوارد نیز ۵۵ سال عمر كرد. او دچار بیماری شیزوفرنی شده بود. گفته می شود كه آنها یك دختر به نام لیزرل كه دو سال قبل از ازدواجشان به دنیا آمده بود داشتند. البته فرزند آلبرت و میلوانبود بلكه او را به فرزند خواندگی پذیرفته بودند،كه سرنوشت او نامعلوم است .

آلبرت بعدها در رشته ریاضی و فیزیك دانشگاه برلین تحصیل كرد و در ۳۵ سالگی (۱۹۱۱میلادی ) استاد رسمی این دانشگاه شد، گرچه دراواسط تحصیل خود در سال ۱۹۰۸ میلادی نظریه خمیدگی نور در مقابل خورشیدگرفتگی رابیان كرد كه زیاد جدی گرفته نشد. با آغاز جنگ اول جهانی در سال ۱۹۱۴، همسر آلبرت او راترك كرد و پس از پایان جنگ رسما از او جدا شد.وی در سال ۱۹۱۳ میلادی كتابی در رابطه با«نسبیت عام » به رشته نگارش درآورد كه موردتاخت و تاز صهیونیست های اروپا قرار گرفت . امانكته جالب این بود كه وی پس از جدایی از میلوابا زنی شصت ساله به نام «الزا» كه دو دختر ۲۰ و۲۲ ساله داشت ازدواج كرد.

انیشتین در سال ۱۹۳۰ میلادی زمانی كه پنجاه و یك ساله بود، نظریه میدان گرانشی ومیدان الكترومغناطیسی را ارائه كرد و به چاپ رساند و پس از آن به آمریكا مهاجرت كرد و درمركز صنعتی كالیفرنیا به تحقیق و تدریس پرداخت . او مدتی در دانشگاه پرینستون به تدریس پرداخت و سپس به برلین بازگشت .

در سال ۱۹۳۳ آدولف هیتلر رهبر حزب نازی آلمان ، قدرت را در آن كشور بردست گرفت و او كه با افكاری مخالف بود ابتدا به انگلیس وسپس به آمریكا مهاجرت كرد.

انیشتین زمانی كه ۶۰ ساله بود در سال ۱۹۳۹در نامه ای وقوع جنگ دوم جهانی را به «روزولت » گوشزد كرد و ساخت بمب اتم را به اوپیشنهاد كرد.

این در شرایطی بود كه وی بعدها با این اقدام مخالفت كرد و همكار او «شوپنهاور» هم اعلام داشت كه ساخت اتم تنها به خاطر مصرف در زمینه انرژی برق صورت گرفته است . وی ۶۱ ساله بودكه تابعیت آمریكا را پذیرفت ، اما تابعیت سوییس را از دست نداد. وی ۶۶ ساله بود كه بمباران اتمی هیروشیما و ناگازاگی صورت گرفت ، انیشتین در آن زمان بسیار غمگین و افسرده بود و مقامات آمریكایی را مورد انتقاد قرار داد كه از علم اوبهره برداری و سوء استفاده كرده اند.

انیشتین در ۶۹ سالگی و در سال ۱۹۴۸میلادی مقاله تعمیم نسبیت عام را بیان كرد، در سال ۱۹۵۱ خواهرش كه دو سال از اوكوچك تر بود درگذشت . در سال ۱۹۵۲ به اوپیشنهاد ریاست جمهوری آمریكا را دادند اما اونپذیرفت و سرانجام این نابغه فیزیك در ۱۸آوریل سال ۱۹۵۵ در بیمارستان شهر پرنیستون به خاطر بیماری قلبی در ۷۶ سالگی درگذشت .

انیشتین در روزهای پایانی عمر خود می گفت :آلمان را به این خاطر ترك گفتم كه احساس می كردم آنها می خواهند از اتم سوء استفاده كنندو البته یقین داشتم كه این كار را خواهند كرد، امااعتماد من به آمریكایی ها اشتباه محض بود.

عكس هایی كه در این دو صفحه خواهید دیدمربوط به زندگی مردی است كه به او در دوران كودكی لقب «كودن » داده بودند، اما پس ازمرگ «مغز» او را در موزه ای درآمریكا نگهداری كردند. این در شرایطی است كه چندی پیش درمحل تولد او اولهم به مناسبت صد و بیست وششمین سالگرد تولد و شصتمین سالگرد فوتش مراسمی برگزار شد و از دانشمندان نامی جهان دعوت به عمل آوردند.




سه شنبه 11 بهمن 1398برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

دانشمندان براى آشكار شدن خصوصيات و ساختارهاى احتمالى يك نظريه نهايى در جست وجوى نقض اصول فيزيكى اينشتين هستند «كه زمانى مقدس بود ».

نسبيت در قلب مهم ترين نظريات بنيادين فيزيك قرار گرفته است. نسبيت آنگونه كه اينشتين آن را در ۱۹0۵ فرمول بندى كرد بر اين ايده كليدى بنا شده كه قوانين فيزيك از نگاه تمام مشاهده گرهاى لخت (اينرسى) (مشاهده گرهايى كه از ديد يك مشاهده گر داراى جهت دلخواه و سرعت ثابت هستند) يكسان است. اين نظريه يك دسته از آثار شناخته شده را پيش بينى مى كند كه از ميان آنها مى توان به ثابت بودن سرعت نور براى تمام مشاهده گرها، كند شدن ساعت هاى در حال حركت، كوتاه شدن طول اجسام متحرك و هم ارزى جرم و انرژى  E=mc2  اشاره كرد. آزمايش هاى بسيار دقيق اين نتايج را تائيد مى كنند. نسبيت اكنون يك پايه و ابزار مهم و روزمره براى فيزيكدانان تجربى است:  برخورد دهنده هاى ذرات از مزاياى افزايش جرم و طول عمر ذرات پرسرعت به خوبى بهره مى برند و آزمايش با ايزوتوپ هاى راديواكتيو نشان دهنده تبديل جرم به انرژى است.

حتى كاربران و بهره برداران دستگاه هاى الكترونيك نيز تحت تاثير اين پديده ها هستند. در سيستم مكان يابى جهانى بايد تصحيح مربوط به تاخير زمانى را در نظر گرفت. اين تاخير زمانى سرعت كار ساعت هاى موجود در مدارهاى ماهواره اى را تغيير مى دهد. با اين حال در سال هاى اخير تلاش براى يكى كردن نيروها و ذرات شناخته شده در يك نظريه نهايى براى عده اى از فيزيكدانان اين انگيزه را به وجود آورده كه درباره امكان تقريبى بودن اصول نسبيت تحقيق كنند. اين انتظار وجود دارد كه مشاهده انحرافى كوچك از نظريه نسبيت طليعه نخستين آزمايش ها براى جست وجو و تحقيق درباره يك نظريه نهايى است.



ادامه مطلب ...


یک شنبه 9 بهمن 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

تلسکوپ فضایی وارزشمندهابل درکشف جدیدخودبه شواهدی دست یافته است که ضمن تایید نظریه ی اولیه ی البرت انیشتین نشان می دهد نوعی انرژی مرموز وناشناخته موسوم به انرژی تاریک حتی1میلیارد سال قبل هم وجودداشته وسبب گسترش ابعادجهان شده است آدام ریس محقق دانشگاه جانزهاپکینز ونیزموسسه ی تلسکوپ های فضایی سازمان ناسا اخیرا اعلام کرد کشف جدید به حل معمای انرژی تاریک که یکی ازاساسی ترین سوالات علم فیزیک محسوب می شودکمک بزرگی می کند.

Image Detail



ادامه مطلب ...


یک شنبه 9 بهمن 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان