درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 4
بازدید دیروز : 438
بازدید هفته : 593
بازدید ماه : 1042
بازدید کل : 129898
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




کشف واحه ای از حیات مریخی در بیابان شیلیگروهی از دانشمندان اسپانیایی و شیلیایی در عمق دو متری از سطح بیابان "آتاکاما" در شیلی واحه ای از حیات میکروارگانیسمهای مریخی را کشف کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان مرکز زیست شناسی نجومی اسپانیا و دانشگاه کاتولیک شمال شیلی در زیرلایه های با درصد شوری بالا و در محیطی بسیار شبیه به مریخ در بیابان آتاکاما در عمق دو متری از سطح، واحه ای از حیات میکروارگانیسمها را شناسایی کردند.

بیابان "آتاکاما" خشک ترین منطقه زمین است، به طوریکه در این صحرا سالانه به طور متوسط تنها 0.1 میلیمتر باران می بارد.

این محققان در این خصوص توضیح دادند: "ما این زیستگاه را واحه میکروبی نامیدیم چون در این محیط غنی از نمک و سایر ترکیبات بسیار نمگیری که به شدت آب جذب می کنند میکروارگانیسمهای درحال توسعه ای را یافتیم."

این دانشمندان همچنین کشف کردند که این میکروبها در یک محیط بسیار خشک توانسته اند از سطح بلورهای نمک رطوبت جذب کنند.

در این محیط، میکروارگانیسمهای زیرزمینی با تمام آنچه که برای زندگی به آن نیاز دارند (آب و غذا) رشد می کنند.

براساس گزارش یونیورس تودی، این گونه باکتریها با گونه هایی که در سایر محیطهای با درصد بالای شوری زندگی می کنند تفاوت چندانی ندارند اما چیزی که این کشف را منحصربفرد می کند این است که این میکروبها در عمق بین 2 تا 3 متری و در شرایط بدون اکسیژن و نور خورشید پیدا شده اند.

این دانشمندان به منظور دستیابی به این نتایج از دستگاهی به نام SOLID (آشکارساز نشانه های حیات) استفاده کردند. این دستگاه با هدف استفاده در ماموریتهای آینده مریخ ساخته شده است.

هسته SOLID تراشه ای زیستی است که حداکثر 450 پادتن را برای شناسایی مواد بیولوژیکی چون قندها، DNA و پروتئین ها در خود جای داده است.

این نمونه ها می توانند جمع آوری شده، سپس به طور خودکار پردازش شوند و به صورت تصویری نمایش داده شوند که حضور ترکیبات و میکروارگانیسمها را نشان می دهد.

با استفاده از این تکنیک، این دانشمندان حضور باکتریها و آرکئوباکتریهای زیرزمینی را در این بیابان شناسایی کردند.

این محقان در این خصوص توضیح دادند که رسوبات نمکی در سیاره سرخ نیز شناسایی شده اند و به همین علت این احتمال وجود دارد که این باکتریها بتوانند در محیطهای بسیار شور زیرز سطح مریخ نیز زندگی کنند.



دو شنبه 1 اسفند 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

قلبی بر پهنه مریخ

مریخ را خدای جنگ نامیده‌اند، اما بر روی سطح این سیاره اثری عشق هم دیده می‌شود.

سفینه پیمایشگر جهانی مریخ در سال 1999 این تصویر "قلب" را از سطح سیاره سرخ مخابره کرد.

این "قلب" در واقع چاله‌ای است که در نتیجه ریزش درون یک "پایین‌افتادگی" یا "فروزمین" (graben) به وجود آمده است؛ این اصطلاح زمین‌شناختی برای شیارهای دارای دیواره‌های مستقیم به کار می‌رود که در طول خطوط گسل ایجاد می‌شوند.

این حفره قلب‌مانند در عریض‌ترین نقطه 2.3 کیلومتر پهنا دارد و در کوهپایه‌های آتشفشان آلبا پاترای مریخ واقع است.



دو شنبه 1 اسفند 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 

کشف شواهدی از وجود اقیانوس باستانی بر سطح مریخاسکن راداری صورت گرفته توسط مدارگرد مریخ اکسپرس، رسوب یک اقیانوس بسیار قدیمی در قطب شمال سیاره سرخ را نشان می‌دهد.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، آژانس فضایی اروپا (ESA) اعلام کرد: تصاویر به دست آمده از اسکن راداری زیر سطح مریخ شواهد قوی و محکمی از وجود یک اقیانوس قدیمی بر سطح این سیاره را در اختیار محققان قرار می‌دهد.

به گفته «ولودوک کوفمان» سرپرست تیم راداری آژانس فضایی اروپا، برای اولین بار، اسکن راداری تصاویر زیرسطحی 60 تا 80 متری مریخ را منتشر کردند. رسوباتی از بستر اقیانوس و مرزهایی از ساحل در تصاویر ارسالی مدارگر اکسپرس دیده می‌شوند.

اگرچه وضعیت کنونی سطح مریخ یک بیابان خشک است، اما رسوبات بستر اقیانوسی و مرزهای ساحلی نشان می‌دهد که گذشته مریخ دارای آب بوده است.

محققان معتقدند در طول تاریخ حیات سیاره مریخ، دو اقیانوس بر سطح آن تشکیل شده‌اند که یکی از آنها در حدود چهار میلیارد سال قبل زمانی که وضعیت گرمایی بر سطح سیاره غالب بود،‌ وجود داشته است.

دومین اقیانوس نیز 3 میلیارد سال قبل تشکیل شده است. محققان معتقدند آب موجود بر سطح سیاره سرخ احتمالا یک میلیون سال قبل با نفوذ به سطح زیرین یخ زده یا پس از تبدیل به بخار وارد جو شده است.

«جرمی موگینو» محقق موسسه سیاره شناسی و اختر فیزیک گرنوبل فرانسه می‌گوید: در صورت تأیید وجود آب در گذشته سیاره سرخ، احتمالا اعماق سیاره پر از یخ است.

احتمال وجود اقیانوس بر سطح مریخ پیش از این نیز مطرح شده بود، اما شواهد مستدلی در این خصوص بدست نیامده بود.



پنج شنبه 20 بهمن 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

مریخ، سیاره‌ای آب داربر اساس بسیاری از مدل های ارائه شده درباره مریخ، آب یخ زده به جز مناطق قطبی سیاره نمی تواند به صورت پایدار وجود داشته باشد. اما بررسی های جدید نشان می دهد که در مناطق دیگری به جز از قطبین مریخ احتمال وجود آب آن هم به مقدار قابل توجه وجود دارد.

این یک موضوع واقعا شگفت انگیز است! وجود آب در مناطق مختلف مریخ علاوه بر افزایش امید برای میزبانی مناسب این سیاره از حیات، امید برای تامین سوخت و پشتیبانی طولانی مدت از حیات را بسیار افزایش خواهد داد. اگر این مناطق پیش بینی شده به خط استوای سیاره نیز نزدیک باشند امکان دست یابی به آن ها بسیار راحت تر از سایر مناطق می شود.
در طی 7 سال گذشته، بسیاری از مشاهدات فضاپیماها و مریخ نوردها شواهدی را مبنی بر وجود آب بر سطح و در اعماق مریخ گزارش داده اند.



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 13 بهمن 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 

تصویری از هنرنمایی بادهای مریخی در «سرزمین نوح»تصویر جدید از سطح سیاره مریخ نشان داده که اگرچه این سیاره از محیطی سخت و غبارآلود برخوردار است، اما صحنه طراحی‌شده‌ای از عبور بادهای مریخی به شمار می‌رود.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،‌ تصویری که توسط مدارگرد اکتشافی مریخ ناسا به ثبت رسیده، نشانگر یک منظره زیبا از حرکت ماسه‌ها و تپه‌ها درون یک گودال بزرگ در ناحیه‌ای در جنوب مریخ بوده که دانشمندان آن را«سرزمین نوح» نامیده‌اند.

ستاره‌شناسان در حال بررسی چگونگی فرسایش و تغییر تپه‌های شنی در چشم‌اندازهای مریخ بوده تا به تعیین تاریخچه‌ای از رسوبات مناطق ثبت شده توسط مدارگرد اکتشافی مریخ بپردازند؛ اما برخی تصاویر، چیزهای بیشتری از علم در خود پنهان دارند.
به گفته مقامات ناسا، برخی تصاویر از مناظر مریخ از جذبه‌های بصری بیشتری نسبت به ارزش علمی برخوردارند.
تصویر ثبت شده در 29 نوامبر توسط دوربین وضوح بالای مدارگرد اکتشافی گرفته شده که از سال 2006 به بررسی سطح این سیاره قرمز می‌پردازد.
به گفته دانشمندان، تپه‌های شنی، رایج‌ترین نتیجه ویژگی‌های بادهای مریخی در سطح این سیاره هستند که بررسی آنها به ارائه اطلاعات مهمی در مورد تاریخچه رسوبی زمین اطراف آن ارائه می‌دهد.



پنج شنبه 13 بهمن 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

— سیاره بهرام به علت سرخی سطحی اش در آسمان به رنگ نارنجی پر رنگ دیده میشود که به همین خاطر در اساطیر یونان قدیم به خدای جنگ و خونریزی (MARS) معروف بوده است . سرخی سطح آن هم به خاطر وجود اکسید آهن فراوان در خاکش است .
— از لحاظ فاصله به خورشید چهارمین سیاره بود و فاصله متوسط آن تا خورشید حدود 228 میلیون کیلومتر است .
— بهرام شبیه زمین
— شبانه روز آن حدود 24 ساعت و 37 دقیقه طول می کشد و تمایل محوری آن نیز 23/98 درجه است که از لحاظ این دو ویژگی بسیار به زمین شبیه بوده است و شاید بتوان برای سفر و حتی زندگی در آن تلاش کرد .
— مدت چرخش آن به دور خورشید 1/88 سال یا 678 روز طول می کشد که تقریبا“ 2 برابر زمین است . حدود 23 ماه زمینی .
— آیا بهرام قمر دارد؟
— سیاره بهرام بر خلاف دو سیاره تیر و ناهید دو قمر به نامهای فوبوس و دیموس دارد که البته شکل کروی منظمی ندارند و به اصطلاح سیب زمینی شکل هستند و دارای قطر کمی هستند .
قطر فوبوس :   28*32*20                  قطر دیموس : 16*12*10
— یکی از مشکلات سیاره بهرام برای پذیرش حیات و انسان اختلاف دمایی شدید آن است به گونه ای که در گرم ترین ساعت به 26 درجه سانتیگراد و در سردترین ساعات یعنی قبل از سر زدن آفتاب تا 111 – درجه سانتیگراد می رسد که این اختلاف فاحش و زیاد برای حیات مضر است .
— سرعت گریز این سیاره حدود 5 کیلومتر در ثانیه است و به همین خاطر توانسته است جوی رقیق ولی قابل توجه را داشته باشد . 95% آن را دی اکسید کربن تشکیل می دهد و نیتروژن , آرگون و اکسیژن و … دیگر اجزای تشکیل دهنده جو آن هستند . 

  

iranastro

کلاهک های قطبی مریخ

 

— قطر استوایی بهرام حدود 6794 کیلومتر است.
— فشار جو مریخ کمتر از یک صدم فشار جو بر روی زمین است و با این فشار کم آب موجود در سیاره به بخار تبدیل می شود مگر در مناطق سرد مثل کلاهک های قطبی و در سطوح زیرین بهرام . 

 

بهرام

بیابان های سرخ مریخ




سه شنبه 4 بهمن 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

روزی روزگاری، در حدود 4 میلیارد سال پیش، مریخ نیز درست مانند زمین سیاره ای گرم و بارانی بود. آب مایع در رودخانه های طویلی که در سطح مریخ جریان داشتند و به دریاهای کم عمق ختم می شدند جاری بود. لایه ذخیمی از اتمسفر (جو) سیاره را پوشانده و آنرا گرم نگه می داشت.

علاوه بر این، بر طبق باور برخی دانشمندان و نیز نتایج بدست آمده از تحقیقات آنها تا به امروز، برخی از گونه های حیات میکروبی و باکتری ها و حتی بالاتر از آن در مریخ وجود داشته واین در حالی بود که این گونه های حیات در حال رشد و تکامل بودند. مریخ در راهی قدم گذاشته بود که به سیاره  دومی برای زندگی و حیات درست مانند همسایه اش زمین تبدیل می شد.



ادامه مطلب ...


سه شنبه 1 آذر 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

به تازگی طوفان غبار جدیدی در مریخ مشاهده شده است که با
تلسکوپهای آماتوری بزرگ قابل مشاهده است



ادامه مطلب ...


یک شنبه 8 خرداد 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

یکی از ۵ سیاره ای که در دنیای باستان شناخته شده بود.مریخ خدای جنگ و کشاورزی رومی ها بود.
معمولا سومین شی نورانی آسمان است.(بعد از ماه و زهره)



ادامه مطلب ...


یک شنبه 8 خرداد 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

خرده سیارات سنگی، توده های صخره مانندی هستند که در مداری بین سیاره مریخ و مشتری و در فاصله 300 تا 600 میلیون کیلومتری ازخورشید ( که به کمربند سیارکها معروف است) قرار گرفته اند

 

 



ادامه مطلب ...


یک شنبه 28 فروردين 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان