درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 75
بازدید دیروز : 4
بازدید هفته : 86
بازدید ماه : 186
بازدید کل : 119572
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




تیمی بین‌المللی از ستاره‌شناسان موفق به رصد مستقیم چندین کهکشان تاریک برای نخستین بار از طریق مشاهده درخشش فلورسنت گازهای هیدروژن آن‌ها شدند. این گاز توسط اشعه ماورابنفش نواختر مجاور این کهکشان‌ها روشن می‌شود.
به گزارش علم پرس به نقل از ایسنا، بسیاری از مردم کهکشان‌ها را جزایر عظیم مملو از ستارگان، گاز و غبار می‌دانند.



ادامه مطلب ...


شنبه 20 آبان 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

تلسکوپ فضایی هابل ناسا در جدیدترین تصویر، نمای زیبایی از ستارگان درخشان و رنگین در قلب خوشه کروی NGC 6362 تهیه کرده است که دید بهتری از هسته خوشه کروی با مجموعه‌ای از ستارگان در رنگ های مختلف ارائه می‌کند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خوشه های کروی شامل مجموعه‌ای از ستارگان پیر با عمری در حدود 10 میلیارد سال و قدیمی‌تر از خورشید هستند. حدود 150 خوشه کروی در کهکشان راه شیری شناسایی شده‌اند و شمار زیادی از این خوشه‌ها در کهکشان‌های دیگر وجود دارند.



ادامه مطلب ...


شنبه 20 آبان 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

دانشمندان می گویند خورشید توسط ماده تاریک احاطه شده است؛ پدیده ای که نخستین بار در دهه 1930 توسط یک ستاره شناس سوئیس مطرح شد.
محققان دانشگاه زوریخ نظریه جدیدی را مطرح کرده و شبیه سازی را از راه شیری ساخته اند تا شیوه اندازه گیری جرمی را پیش از بکارگیری داده های واقعی در آن، آزمایش کنند.
سیلیوا گارباری مجری این تحقیقات گفت: 99 درصد از وجود ماده تاریک در نزدیکی خورشید مطمئن هستیم.
این مطالعه مدعی است شیوه های مورد استفاده طی 20 سال گذشته تعصب آمیز بوده است و همیشه میزان وجود ماده تاریک در کائنات را کمتر برآورد می کردند.
به گفته گاباری این می تواند نخستین شواهد از حلقه ای از ماده تاریک در کهکشان ما باشد این یافته می تواند به این معنا باشد که هاله ماده تاریک  کهکشان ما در حال فشرده شدن است.
این محققان شیوه غیر متعصبانه ای ارائه کردند که پاسخ های صحیح را از داده های شبیه سازی شده بازیابی کرد.
آنها این شیوه را در مورد موقعیت ها و سرعت های هزاران کوتوله نارنجی K در نزدیکی خورشیدی به کار گرفتند و به اندازه گیری های جدیدی از چگالی ماده تاریک منطقه ای دست یافتند.
"فیتز زویکی" دانشمندی که چندین دهه پیش این نظریه را مطرح کرد معتقد بود خوشه های کهشکانی با ماده تاریک مرموزی که مانع از پراکندی آنها می شود، پر شده اند.
در آن زمان "جان اورت" در هلند کشف کرد چگالی این ماده در نزدیکی خورشید حدود دو برابر آن چیزی است که می تواند به دلیل وجود ستاره ها و گازها به تنهایی، توضیح داده شود.
دانستن ویژگی های ماده تاریک عامل مهمی در شناخت ذرات موجود در این ماده است.



دو شنبه 30 مرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

تلسکوپ فضایی هابل تصویری بی‌نهایت دقیق از بخشی از دیسک کهکشان مارپیچ «NGC 4565» را رصد کرد.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این شیء کیهانی روشن یکی از مشهورترین نمونه‌های یک کهکشان مارپیچ است.
کهکشان مزبور به طور قائم در مقابل خط دید ما قرار دارد به طوری که می‌توان به طور مستقیم به دیسک شفاف آن نگریست. این شیء آسمانی از دید ناظر زمینی از لبه دیده می‌شود.



ادامه مطلب ...


سه شنبه 3 مرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

دانشمندان با مطالعه سن ستارگان رویکرد نوینی را برای ردیابی تاریخ کهکشان راه شیری ارائه دادند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دانستن سن یک ستاره برای پی بردن به چگونگی شکل‌گیری کهکشان راه شیری میلیاردها سال قبل از کهکشان‌های کوچکتر حائز اهمیت است.
«جیسون کالیاری» از موسسه علوم تلسکوپ فضایی و دانشگاه جان‌هاپکینز رویکرد جدیدی را برای کشف گواهی تولد یک ستاره ارائه داده است.



ادامه مطلب ...


یک شنبه 21 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 همشهری آنلاین: ستاره‌شناسان ناسا با قطعیت پیش‌بینی کرده‌اند که در رویداد بزرگ بعدی کیهانی که بر جهان انسان تاثیر خواهد گذاشت، کهکشان‌های آندروما و راه شیری با هم برخورد خواهند کرد

به گزارش ایسنا،‌ به نظر می‌رسد که طبق پیش‌بینی‌ها، کهکشان راه شیری با یک تغییر عظیم در جریان این برخورد روبرو می‌شود که زمان آن حدود چهار میلیارد سال دیگر خواهد بود.
احتمالا در این رویداد خورشید به یک بخش دیگر از کهکشان منتقل می‌شود اما زمین و دیگر بخش‌های منظومه شمسی در خطر نابودی قرار می‌گیرند.
این پیش‌گویی در نتیجه سنجش‌های تلسکوپ فضایی هابل ناسا از حرکت کهکشان آندروما (M13) حاصل آمده است.
این کهکشان در حال حاضر در فاصله 2.5 میلیون سال نوری قرار دارد اما به طور اجتناب ناپذیری در اثر نیروی گرانشی دو کهکشان و ماده تاریک اطراف آنها در حال کشیده شدن به سمت راه شیری است.
پس از یک قرن گمانه‌زنی در مورد آینده آندروما و راه شیری، محققان حداقل توانسته‌اند به یک تصویر واضح از چگونگی رخداد حوادث در میلیاردها سال آتی دست یابند.
این سناریو مانند یک ضربه‌زن بیس‌بال بوده که منتتظر توپ است. اگرچه آندروما با سرعت دو هزار برابر به سمت راه شیری در حال حرکت است اما این برخورد حدود چهار میلیارد سال به طول خواهد انجامید.



ادامه مطلب ...


یک شنبه 21 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

تیم تحقیقاتی دانشگاه مک‌گیل با استفاده از داده‌های تلسکوپ فضایی هرشل موفق به کشف یک خط عظیم کهکشانی با میلیاردها ستاره جدید شدند که به اتصال دو خوشه کهکشانی پرداخته و در کنار یک خوشه دیگر یکی از بزرگ‌ترین ابرخوشه‌های ستاره‌ای جهان را ایجاد می‌کند



ادامه مطلب ...


شنبه 6 خرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

تلسکوپ فضایی هابل موفق به شکار یک یوفو شده است که به جای آدم فضایی، مملو از ستاره است
کشف کهکشان یوفو در فاصله 35 میلیون سال نوری از زمین
 کهکشان یوفو یا NGC 2683 در فاصله 35 میلیون سال نوری با زمین قرار دارد و جزء کهکشان‌های مارپیچی محسوب می‌شود. این کهکشان در سال 1788 میلادی توسط «ویلیام هرسل» در صورت فلکی سیاهگوش (Lynx) در شمال آسمان کشف شد.
محققان نجوم معتقدند، کهکشان NGC 2683 یک کهکشان مارپیچی بسته است، اما تصاویر دریافتی از تلسکوپ‌ها امکان دیدن ساختار کامل کهکشان را دشوار می‌کند.
به گفته محققان ناسا، تصاویر جدید تلسکوپ فضایی هابل فرصت بسیار مناسبی برای بررسی خطوط گرد و غبار به دور بازوهای مارپیچی مقابل هسته طلایی کهکشان یوفو فراهم می‌کند. همچنین خوشه‌های درخشان ستارگان جوان آبی رنگ در سراسر دیسک کهکشانی، مناطق شکل گیری ستاره‌ها را مشخص می‌کنند.
محققان با ترکیب دو تصویر دوربین‌های پیشرفته تلسکوپ هابل در نور مرئی و مادون قرمز موفق به ایجاد یک تصویر جدید از کهکشان یوفو شدند که به تازگی منتشر شده است و شکاف بین آشکار سازهای نور در تلسکوپ هابل از طریق تصاویر تلسکوپ‌های زمینی مرتفع شدند.
تلسکوپ فضایی هابل در مأموریت مشترک ناسا و آژانس فضایی اروپا، طی دو دهه اخیر مناظر دیدن از کیهان را ثبت کرده است.



چهار شنبه 30 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

میلیارد ها جهان قابل زیست در کهکشان راه شیریآیا ممکن است در کهکشان ما "ده ها میلیارد" سیاره قابل زیست باشد؟ این سخن نتیجه یک مطالعه جدید است که با هدف جستجوی سیارات سنگی در منطقه یا کمربند حیات بدور ستاره های کوتوله سرخ به راه انداخته شده بود. یک تیم بین المللی اخترشناسان با استفاده از طیف نگار HARPS رصدخانه جنوبی اروپا تخمین زده که در کهکشان راه شیری ده ها میلیارد سیاره قابل زیست وجود دارد که به احتمال زیاد حدود یک صد سیاره آن در فاصله کمتر از 30 سال نوری در همسایگی خورشید ما قرار دارد.



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 24 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 

تصاویر دیدنی از همنوع‌خواری یک کهکشان با قلب پر قدرت

رصدخانه‌های آژانس فضایی اروپا (ESA) تصاویر دیدنی از طول موج‌های کهکشان مرموز Centaurus A تهیه کرده‌اند که شواهد جدیدی از گذشته همنوع‌خواری و هسته پر قدرت این کهکشان را نشان می‌دهد.
کهکشان Centaurus A که در فاصله 12 میلیون سال نوری قرار دارد، نزدیک‌ترین کهکشان بیضوی به کهکشان راه شیری محسوب می‌شود.



ادامه مطلب ...


شنبه 19 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان