درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 65
بازدید دیروز : 47
بازدید هفته : 112
بازدید ماه : 1161
بازدید کل : 130017
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




چشم اندازی 360 درجه از کهکشان

یک منجم آماتور تصویر شگفت انگیزی از راه شیری گرفته است که کهکشان ما را با یک چشم انداز 360 درجه نشان می دهد.

 

این تصویر ترکیبی مهیج که به خوبی پهناوری راه شیری را نشان می دهد توسط یک منجم آماتور به نام "خوان کارلوس کاسادو" گرفته شده است.

 

وی با به هم چسباندن 9 عکس که از آسمان شب گرفته به این تصویر پانورامیک دیدنی رسیده است. تمام عکسها در یک پارک ملی واقع در جزایر قناری که به دور از آلودگیهای نوری است گرفته شده اند.

در این تصویر، کهکشان مارپیچ راه شیری شبیه به کمانی که زمین را احاطه کرده است به نظر می رسد.



ادامه مطلب ...


یک شنبه 28 فروردين 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان


تاریخچه
روح و فرصت تابستان ۱۳۸۲ که مقارن با نزدیک‌ترین ملاقات زمین و مریخ در چند ده سال اخیر بود، به سوی سیاره سرخ رهسپار شدند و در همان سال به مقصد رسیدند. این مریخ نوردها قرار بود فقط ۹۰ روز کار کنند، اما طراحی فوق العاده و ساخت بی نظیرشان سبب شد بتوانند زمستان مریخ را نیز پشت سر بگذارند و هشت برابر بیشتر عمر کنند. سال مریخی، نزدیک به دو برابر سال زمین طول می‌کشد و از آن جا که فاصله مریخ تا خورشید، بسیار بیشتر از فاصله زمین تا خورشید است، زمستان آن جا بسیار سخت تر و طولانی تر است. روح و فرصت در طول این یک سال مریخی توانستند هفتصد هزار تصویر به زمین مخابره کنند، بیش از ده هزار متر مسیر سنگلاخ را طی کنند و بسیاری از سنگ ها و صخره‌های سر راه را سوراخ کنند و مورد آزمایش قرار دهند.




ادامه مطلب ...


یک شنبه 28 فروردين 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

بر اساس تحقیق دانشمندان در موسسه تحقیقاتی جنوب­ غرب سن آنتونیوی تگزاس، تفاوت در تعداد و سرعت برخورد دنباله دارها با قمرهای برزگ مشتری، گانیمد و کالیستو، در حدود 3.8 میلیارد سال پیش می تواند تفاوت های وسیع در سطوح و لایه های داخلی آنها را  توضیح دهد.
گانیمد و کالیستو اندازه یکسانی دارند و از ترکیب مشابهی از یخ و سنگ تشکیل شده اند، اما داده های به دست آمده از فضاپیماهای گالیله و ویجر نشان می دهد که ظاهرا آنها در سطح و درون با یکدیگر متفاوت هستند. توضیح قطعی برای بیان تفاوت های میان گانیمد و کالیستو دانشمندان را از 30 سال پیش از رویارویی های ویجر و مشتری دور کرده است.
«امی بار» و «رابین کانوپ»، ازمرکز علمی پژوهشی سیارات، مدلی از ذوب شدن ناشی از برخورد دنباله دارها و شکل گیری هسته ی سنگی را برای نشان دادن مسیرهای تکامل گانیمد و کالیستو که حدود 3.8 میلیارد سال پیش در طول آخرین بمباران سنگین از یکدیگر دور شدند (مرحله ای در تاریخ قمرها که برخوردهای بزگ در آن حکم فرما هستند)، خلق کرده اند.

 

 




ادامه مطلب ...


یک شنبه 28 فروردين 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

 



ادامه مطلب ...


سه شنبه 23 فروردين 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

زیرا به گستردگی جهان پی ببریم بفهمیم زمین عضو کوچک منظومه شمسی است و خورشید عضو کوچک کهکشان و کهکشان در برابر کیهان چقدر کوچک. این را میفهمیم که چقدر مغز انسان گسترده است که توانسته است دید خود را تا آن سوی کیهان گسترش دهد و ببیند آنچه موجودات دیگر نمیبینند.



چهار شنبه 18 مرداد 1389برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 

 

پرتاب نمایشی موشک ناسا به درون شفق قطبیدانشمندان ناسا یک موشک دو مرحله‌ای را در میان آسمانی که به نور سبز رنگ شفق قطبی آلاسکا مزین شده بود پرتاب کردند
به گزارش خبرگزاری مهر، استیون پاول از دانشگاه کورنل در این خصوص گفت: "ما درحال بررسی چیزی هستیم که به آن هوای فضا گفته می‌شود. هوای فضا در اثر ذرات بارداری شکل می‌گیرد که از خورشید می‌رسند و با میدان مغناطیسی زمین تعامل می‌کند. ما به عنوان انسان این اثر را مستقیماً احساس نمی‌کنیم اما سیستم‌های الکترونیکی ما آن را درک می‌کنند."
این موشک که Terrier-Black Brant نام دارد شنبه شب 18 فوریه 2012 از پایگاه Poker Flat Research Range در فیربانکس آلاسکا پرتاب شد.
Terrier-Black Brant جریانی از اطلاعات را از فاصله 200 مایلی (حدود 322 کیلومتری) از سطح زمین و لحظاتی پس از پرتاب در زمان واقعی به زمین ارسال کرد.
دستگاه‌های این موشک دو مرحله‌ای از میدان‌های مغناطیسی و الکتریکی خاصی که توسط شفق‌ها ساخته شده‌اند، نمونه برداری کردند.
به گفته این دانشمندان، زمانی که فعالیت‌های خورشیدی به اوج خود می‌رسند توفان‌های خورشیدی که به زمین گسیل می‌شوند با فرستنده‌های "جی. پی. اس"، اینترنت ماهواره‌ای و سایر سیگنال‌ها تداخل می‌کنند.
پاول افزود: "ما بیش از همیشه به این سیگنال‌ها وابسته شده‌ایم. بنابراین، اطلاعات جمع آوری شده توسط این موشک به ما در درک بهتر اینکه سیگنال‌های ماهواره‌ای چگونه با هوای فضا از بین می‌روند و اینکه چگونه می‌توان این اثرات را در گیرنده‌های جدید جی. پی. اس تخفیف داد، کمک خواهد کرد."
این موشک دو مرحله‌ای از میان شفق قطبی آلاسکا عبور کرد و تا فاصله 200 مایلی به عنوان "مگنتوسفر- یونوسفر" شناخته می‌شود بالا رفت



پنج شنبه 4 اسفند 1386برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

ساعت 22:18 پنج‌شنبه 18 خرداد، پدیده‌ای نورانی بر فراز کشورهای خاورمیانه مشاهده شد. منابع رسمی اعلام کرده‌اند همزمان با این پدیده، دو عملیات در حال انجام بود: پدافند غیرعامل در ایران و آزمایش موشک بالستیک در روسیه. این پدیده نورانی مربوط به کدام یک از این دو می شود؟ شاید هم به هیچ کدام مربوط نباشد و قضیه چیز دیگری باشد!

 

 

ماهیت پدیده نورانی پنج‌شنبه شب چه بود

 




ادامه مطلب ...


دو شنبه 22 خرداد 1386برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان