درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 6
بازدید دیروز : 20
بازدید هفته : 26
بازدید ماه : 338
بازدید کل : 130435
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




محققان آزمایشگاه ملی لاورنس برکلی، طراحی تجربی از یک بلور فضا- زمان را مطرح کرده‌اند که می‌تواند تا ابد به محاسبه زمان بپردازد.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، ایده یک ساعت ابدی که پس از پایان یافتن جهان نیز به کار خود ادامه می دهد، از مدتها پیش توجه فیزیکدانان را به خود جلب کرده اما شیوه ساخت آن تا کنون ناشناخته بود.



ادامه مطلب ...


یک شنبه 9 مهر 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 
مدیر پروژه مریخ نورد «کنجکاوی» از اتمام تست سلامت و آماده شدن «کنجکاوی» برای دور جدید حرکت بر سطح سیاره سرخ خبر داد.
«کنجکاوی» که در تاریخ پنجم آگوست (15 مرداد) بر سطح دهانه گیل فرود آمده است، در نخستین گردش بر سطح سیاره سرخ مسافتی در حدود یک زمین فوتبال را طی کرده و رد چرخ‌های آن از فضا قابل مشاهده است.



ادامه مطلب ...


یک شنبه 9 مهر 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

براساس اظهارات دانشمندان آمریکایی، حیات میکروبی 2.75 میلیارد سال پیش، از اقیانوسها وارد خشکی شد که این امر نشان می دهد اکسیژن در زمین بسیار زودتر از تصورات پشین، تولید شده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، تحقیقات انجام شده در دانشگاه واشنگتن نشان می دهد که میکروبهای خشکی بسیار پیشتر از آنچه که دانشمندان از آن با عنوان رویداد اکسایش بزرگ یاد می کنند، اکسیژن تولید می کردند.



ادامه مطلب ...


یک شنبه 9 مهر 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی با اشاره به پروژه های این پژوهشگاه در زمینه استفاده از انرژی خورشیدی، گفت: در این زمینه با اجرای پروژه تحقیقاتی موفق به تولید یخ ساز با استفاده از انرژی خورشید شدیم.
دکتر علی اصغر توفیق در گفتگو با خبرنگار مهر، به فعالیت های تحقیقاتی این پژوهشگاه اشاره کرد و افزود: این پژوهشگاه دارای 3 پژوهشکده سرامیک، نیمه هادیها و انرژی است که در 9 گروه تخصصی به فعالیتهای تحقیقاتی در زمینه های مرتبط با مواد و انرژی می پردازند.
رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی گسترش علوم و تکنولوژی در زمینه های بنیادی، کاربردی و توسعه ای را از ماموریت های این پژوهشگاه نام برد و اظهار داشت: این پژوهشگاه علاوه بر بخشهای پژوهشی، برنامه های آموزشی را در قالب تاسیس و توسعه دوره های تحصیلات تکمیلی در سطوح دکترا و کارشناسی ارشد اجرایی کرده است.
وی به بیان پروژه های تحقیقاتی پژوهشگاه مواد و انرژی پرداخت و یادآور شد: محققان این پژوهشگاه با اجرای پروژه تحقیقاتی، موفق به طراحی و پیاده سازی یخ ساز با استفاده از نور خورشید شدند.
توفیق با اشاره به جزئیات این طرح خاطر نشان کرد: در این طرح با استفاده از پنل های خورشیدی نمونه آزمایشگاهی یخ ساز برای تولید یخ مورد نیاز ساخته شد.
وی با بیان اینکه یخ ساز توانایی تولید 150 تا 200 گرم یخ را در روز دارد، اضافه کرد: در طرح توسعه ای پروژه درصدد تولید یخ سازی با توان تولید 3 کیلو گرم یخ در روز هستیم.



یک شنبه 9 مهر 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 
پخش تصویر زنده از خانه شما در فضا!در یک تلاش جاه‌طلبانه برای انتشار فیلمبرداری بلادرنگ از زمین از طریق فضا، محققان از امکان مشاهده سیاره زمین از چشم‌انداز ایستگاه فضایی بین‌المللی تا بهار ۲۰۱۳ خبر دادند.
به گزارش علم پرس به نقل از ایسنا، شرکت کانادایی UrtheCast قرار بود اولین دوربینهای نظارت بر زمین خود را تا سال ۲۰۱۲ بر روی ایستگاه فضایی نصب کند، اما این شرکت اکنون از افزایش بودجه و کار بیشتر بر روی دو دوربین وضوح بالای آن و همچنین آموزش فضانوردان برای انتقال آنها از فضاپیمای باری به زیر ایستگاه طی چند ماه آینده خبر داده است.



ادامه مطلب ...


یک شنبه 9 مهر 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 
محققان روس از کشف ذره زیر اتمی جدیدی خبر می‌دهند که در صورت اثبات وجود، می‌تواند مدل استاندارد فیزیک ذرات را دستخوش تحولی شگرف کند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در اواسط دهه 1930 میلادی فیزیکدانان بر این باور بودند که تمام ذرات زیر اتمی شامل پروتون، الکترون و نوترون را شناخته‌اند، اما در سال 1936 میلادی ذره «موئون» کشف شد که بدلیل ویژگی‌های منحصر به فرد باعث شگفتی فیزیکدانان شد.



ادامه مطلب ...


یک شنبه 9 مهر 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

پژوهشگران ایرانی موفق به ساخت و اصلاح عملکرد غشای نانوفیلتر سلولز استات جهت جداسازی سموم نیتروآروماتیکی از آب شدند.
به گزارش سرویس فناوری ایسنا، فرایندهای غشایی بویژه نانوفیلتراسیون به علت دارا بودن مزایایی مانند کارایی بالا در تصفیه آب و پساب و استفاده مجدد از آب‌های آلوده، بازده بالاتری در جداسازی، سادگی عملیات، عدم استفاده از مواد شیمیایی و صرف هزینه کمتر به عنوان راهکاری مفید در این طرح بکار گرفته شده است.
نانوفیلترها که دسته‌ای از غشاها (membranes) هستند، توانایی جداسازی ذرات در اندازه نانومتر را دارا بوده و کاربردهای فراوانی در علوم و صنایع دارند که از آن جمله می‌توان به تصفیه آب، پساب (شهری و صنعتی)، انواع صنایع شیمیایی، غذایی، داروسازی و ... اشاره کرد.



ادامه مطلب ...


یک شنبه 9 مهر 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان