درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 16
بازدید دیروز : 31
بازدید هفته : 16
بازدید ماه : 328
بازدید کل : 130425
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




 
ناسا از انجام موفقیت‌آمیز دومین مانور فضاپیمای «جونو» در مسیری بسمت سیاره مشتری خبر داد.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این فضاپیمای رباتیک آگوست سال 2011 میلادی با هدف بررسی بزرگترین سیاره منظومه شمسی به فضا پرتاب شد و بر اساس پیش بینی محققان، «جونو» تا سال 2016 به مشتری می رسد.



ادامه مطلب ...


یک شنبه 9 مهر 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 
 
فضاپیمای داون (به معنی سپیده‌دم) موفق به کشف آب بر روی وستا بزرگ‌ترین سیارک منظومه شمسی شده و احتمالا موفق به رمزگشایی از مکانیسمی شده که بر اثر آن آب در سایر سیارات هم پدید آمده است.
وستا دومین جرم بزرگ کمربند سیارکی منظومه شمسی به نظر بیابانی خشک و بی آب بود؛ اما داون، سفینه ناسا به شواهدی دست یافته که نشان می‌دهد احتمالا تعدادی دنباله‌دار یخی به سطح وستا برخورد کرده و آب را به اعماق سطح آن برده‌اند.



ادامه مطلب ...


یک شنبه 9 مهر 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

محققان دانشگاه نورث‌وسترن در دستاوردی جدید توانسته‌اند رکورد تبدیل حرارت به برق را در یک ماده بی‌نظم بشکنند.
به گزارش علم پرس به نقل از ایسنا، این فناوری که در مجله نیچر منتشر شده، نشان داده که بی‌نظمی می‌تواند در ایجاد یک نسل جدید از فناوریهای جمع‌آوری انرژی نقش اساسی ایجاد کند.
دارندگان لپ‌تاپ و مکانیکهای خودور می دانند که حرارت یک محصول جانبی اصلی در هر کار است. برای مثال در ایستگاههای تولید برق، تنها یک سوم انرژی وارد شده به ژنراتور به برق تبدیل شده و مابقی به شکل حرارت زائد پیش از چرخاندن توربین منتشر می‌شود.



ادامه مطلب ...


یک شنبه 9 مهر 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

برهمکنش مغناطیسی اتم ها در اصطکاک لغزشی سهم دارد.
اصطکاک در همه جا حضور دارد. بدون اصطکاک ساده ترین کارها نیز امکان پذیر نمی‌باشد. اگر چنین باوری ندارید تنها کافیست سعی کنید نوشیدنی خود را بر روی سطح یخ زده یک میز در یک غار یخی قرار دهید. اگر چه اصطکاک در محیط اطراف ما در همه‌جا حضور دارد اما فیزیک‌دانان با این چالش مواجه هستند که اصطکاک را توسط نیرو‌های بنیادی فیزیک توصیف کنند. در مجله Physical Review Letter، Boris Wolter و همکارانش در دانشگاه هامبورگ آلمان در این مسیر قدم برداشتند. آن‌ها ارتباط و نقش اسپین یک تک اتم را با اصطکاکی که در حین لغزش بر روی یک سطح مغناطیسی تجربه می‌کند را مشخص کرده‌اند.



ادامه مطلب ...


یک شنبه 9 مهر 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

سازمان فضایی اروپا اعلام کرد فضانوردان به منظور تمرین کار گروهی، بخشی از تلاش های خود را برای آمادگی سفر فضایی در غارهای زیر زمینی انجام می دهند.
به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس اعلام اسا که مقر آن در پاریس است، این گروه بین المللی از فضانوردان بر روی مهارت های سرپرستی و کار گروهی کار می کنند، مهارتی که برای کار در ایستگاه بین المللی فضایی که فضانوردانی از ملیت و فرهنگ های مختلف حضور دارند، الزامی است.
لوردانا بسونه طراح این دوره تمرینی گفت: شباهت هایی بین کار در غار و فضا وجود دارد.
به گفته وی این غارنوردان باید به محیط کاملا جدیدی سازگار شوند، کار و زندگی کردن در زیر زمین آمادگی بدنی و ذهنی را می طلبد.
به اعتقاد وی این دوره فرصتی برای تمرین پروتکل های فضایی است.
 



ادامه مطلب ...


یک شنبه 9 مهر 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

مقدمه:

همانگونه که در بخش های پیشین گفتیم رمّالان و شیّادان با بهره گیری از جهل و ناآگاهی عمومی ، همواره در پی توسعه برنامه فریب عمومی هستند و همه ساله از همین راه ، منفعت مالی هنگفتی عاید خود می‌کنند. مقصود از "برنامهء فریب عمومی" ، طرحی کلی از مجموعه اعمالی است که ناآگاهی عمومی از محتوای دانش و نگرش علمی را هدف گرفته است. مجریان برنامه فریب عمومی به فراخور سطح دانش و قوای ادراکی مشتریان و مخاطبان خود، ترفند ها و حیله های گوناگونی را به‌کار می بندند.  چرا که به خوبی می دانند مکانیسم و سطح اقناع پذیری افراد ، طیف وسیعی را در بر میگیرد و همگان را نمی توان در قبال موضوعی خاص با یک رده استدلال اقناع نمود.
 

فهم عمومی از علم و تکنولوژی (5)

 



ادامه مطلب ...


یک شنبه 9 مهر 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

در آزمایشی تازه نشان داده شده که فیبری از جنسِ سیلیکا (دی‌اکسیدِ سیلیکون) و به عرضِ 500 نانومتر، از قانونِ تابشِ پلانک پیروی نمی‌کند. بنا به گفته‌ی فیزیک‌دانِ اتریشی که این کارِ پژوهشی را انجام داده است، این فیبر مطابق با نظریه‌ای کلی‌تر سرد و گرم می‌شود که در این نظریه، تابشِ گرمایی اساساً پدیده‌ای توده‌ای در نظر گرفته می‌شود. این پژوهش‌گر بر این باور است که این کارِ پژوهشی ممکن است به تولیدِ لامپ‌های رشته‌ایِ پربازده بیانجامد و هم‌چنین فهمِ ما را از آب‌وهوای متغیرِ زمین، بهبود ببخشد.
بیناب‌های گسیل‌یافته از این اجسام به‌دست می‌دهد.

 

الکترودینامیک افت‌وخیزی در عمل



ادامه مطلب ...


یک شنبه 9 مهر 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان