درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 15
بازدید دیروز : 31
بازدید هفته : 15
بازدید ماه : 327
بازدید کل : 130424
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




یک سلول گیرنده نوری استوانه ای، ساخته شده از چشم قورباغه، تبدیل به آشکارگری بسیار حساس شده که می تواند فوتون ها را بشمارد و همدوسی پالس های بی نهایت ضعیف نور را تعیین کند.
این گیرنده که توسط پژوهشگرانی در سنگاپور ساخته شده، می تواند باعث ساخت آشکارسازهای ترکیبی نور شود. این دست آشکارسازها در سلول های زنده وجود دارد. چشمان انسان و دیگر ارگانیسم های زنده آشکارسازهایی بسیار حساس و همه کاره برای نور هستند و اغلب بهتر از ابزارهای دست ساز بشر کار می کنند.



ادامه مطلب ...


یک شنبه 9 مهر 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 
چند مولکول آب لازم است تا کوچکترین بلور یخ ممکن را بسازیم؟ حدود 275. این نتیجه ای است که محققانی از آلمان و جمهوری چک با ساخت روشی بدیع در کاوش خوشه های بزرگی از مولکول های آب گرفته اند. یافته های آن ها می تواند برای درک شکلگیری یخ در ارتفاعات بالای جو مفید باشد.



ادامه مطلب ...


یک شنبه 9 مهر 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

سیاهچاله‌ها معمولا فرمانبردار نیستند اما ذره‌ای با وزن بسیار سبک می‌تواند از لحاظ نظری با منفجرکردن «بمب سیاهچاله‌ای»، سیاهچاله‌های چرخان را متوقف کند. محاسبات جدیدی که در فیزیکال ریویو لترز منتشر شده، نشان می‌دهد که اگر فوتون‌ها یا ذرات شبیه فوتون جرم داشته باشند، می توان آن ها را بمب سیاهچاله ای در نظر گرفت. یک فوتون جرمدار از لحاظ نظری غیرممکن نیست بلکه جرمدار شدن فوتون نشانه ای از پاشندگی نور و وجود تک قطبی های مغناطیسی است. با این حال، وجود قطعی سیاهچاله های چرخان (بمباران نشده) این امکان را محدود می کند و به نویسندگان امکان داد تا سخت ترین حد را بر جرم فوتون قرار دهند.

 

بمب های سیاهچاله ای و قید آن بر جرم فوتون

فیزیکدانان نشان داده اند که اگر طول موج کامپتون (متناسب با معکوس جرم ذره) یک ذره اسپین صفر فرضی-بوزون اسکالر- تقریبا مساوی شعاع سیاهچاله باشد، آن ذره می تواند به شکل کوانتومی با سیاهچاله مقید شود. این «اتم» گرانشی باعث اثر گریز یا بمباران شده و در زمانی نسبتا کوتاه انرژی دورانی سیاهچاله را تهی می کند.
پائولو پانی در دانشگاه فنی لیسبون-پرتغال و همکارانش، این بررسی ها را به ذرات جرمدار اسپین 1 مانند فوتون های جرمدار تعمیم دادند. محاسبات در این حالت بسیار دشوار است؛ بنابراین محققان سیاهچاله های چرخان کُند را مطالعه کردند و سپس نتایج خود را برای چرخش تند برونیابی کردند. آن ها فهمیدند که ذرات اسپین 1 جرمدار، نسبت به ذرات اسکالر (اسپین 0) «بمب»های قدرتمندتری هستند. چرخش مشاهده شده برای سیاهچاله های ابرجرمدار، فوتون هایی(یا ذراتی شبیه فوتون که در بعضی نظریات در ماده تاریک نقش دارند) با جرم بالای  4×10−20 eV را غیر محتمل می داند.



یک شنبه 9 مهر 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

دانشمندان ستاره جدیدی کشف کرده اند که میدان مغناطیسی آن 20 هزار برابر قوی تر و جرم آن 35 برابر خورشید است.
به گزارش خبرگزاری مهر، این ستاره جدید که NGC 1624-2 نام دارد حدود 20 هزار سال نوری از زمین فاصله دارد. این ستاره در صورت فلکی برساووش قرار دارد و حدود 35 برابر چگال تر از خورشید ما است.
این ستاره سنگین میدان مغناطیسی دارد که 20 هزار بار قوی تر از میدان مغناطیسی خورشید و حدود 10 برابر قوی تر از هر ستاره کشف شده دیگری است.
توده سنگین این ستاره سوخت عظیمی را در اختیارش می گذارد و موجب شده این ستاره درخشان و داغ باشد و از این رو احتمالا نسبتا پس از دوره حیات پنج میلیون ساله اش سریع می سوزد. این دوره زمانی برابر است با یک دهم یک درصد عمر کنونی خورشید در نیمه عمرش.
این کشف راه را برای شناسایی نقش مغناطیس در ستاره ها، روند تکاملی آنها و کهکشانهایشان هموار می کند.
میدانهای مغناطیسی با این قدرت بسیار نادر هستند و فقط در چند ستاره دیگر با توده بسیار کمتری مشاهده شده است.
نتایج این تحقیقات درنشریه Monthly Notices of the Royal Astronomical Society منتشر شده است.

خبرگزاری مهر



سه شنبه 28 شهريور 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

ثبت نخستین تصویر واضح از نمای نزدیک پیوندهای اتمی یک مولکولدانشمندان شرکت آی‌بی‌ام توانسته‌اند برای‌اولین بار نزدیکترین تصویر را از پیوندهای اتمی نگهدارنده ساختارهای مولکول ثبت کنند.
به گزارش ایسنا، تیم محققان مستقر در آزمایشگاه‌های تحقیقاتی آی‌بی‌ام در زوریخ از شیوه‌ای موسوم به میکروسکوپی نیروی اتمی بدون تماس برای بررسی درون یک مولکول استفاده کرده و اکتشافات با استفاده از مولکول و اتم را به کوچکترین مقیاس رسانده‌اند.



ادامه مطلب ...


سه شنبه 28 شهريور 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

نور ستارگان باقی مانده از کهکشان‌های دور در هشت میلیارد سال قبل، در سفر طولانی به سوی زمین، توسط قدرتمندترین دوربین دیجیتال جهان در شیلی ثبت شد.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، پرتوهای قدیمی از میان تعداد بی‌شماری از کهکشانهای دور گذر کرده و راه خود را به سوی دستگاه نقشه‌برداری موسوم به دوربین انرژی تاریک در بالای کوههای شیلی باز کرده‌اند.




ادامه مطلب ...


سه شنبه 28 شهريور 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

مریخ نورد «کنجکاوی» ناسا نخستین تصویر از خورشیدگرفتگی جزئی را به زمین مخابره کرد.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، «کنجکاوی» روز پنجشنبه 13 سپتامبر (23 شهریور) این تصویر را از دهانه گیل و در زمان گذر «فوبوس»، به عنوان بزرگترین قمر مریخ، از مقابل خورشید تهیه کرده است.
سیستم دوربین «کنجکاوی» از طریق فیلتر تراکم خنثی، نور خورشید را به یک هزارم اندازه واقعی کاهش داده است.
«کری بین» از اعضای تیم مأموریت کنجکاوی ناسا تأکید می کند: نقاط درخشانی که در عمق تاریکی در اطراف خورشید دیده می شوند، در نگاه اول شبیه ستاره هستند، اما آنها در حقیقت پیکسل های تصویری هستند که در عکس بزرگنمایی شده دیده می شوند.
«کنجکاوی» در روزهای آینده نیز شانس مشاهده دو گذر قمرهای «فوبوس» و «دیموس» مریخ از مقابل خورشید را خواهد داشت.

ایسنا



سه شنبه 28 شهريور 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان