درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 7
بازدید دیروز : 31
بازدید هفته : 7
بازدید ماه : 319
بازدید کل : 130416
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




 
  پژوهشگران آمریکایی و آلمانی روش جدیدی برای تصویربرداری دقیق سه بعدی از مولکول‌ها یافتند که با استفاده از آن می‌توان شکل هندسی پیوندهای شیمیایی را اندازه‌گیری و تغییرات پیوندها را در طول واکنش شیمیایی مشاهده کرد.
به گزارش سرویس فناوری ایسنا، یک تیم تحقیقاتی به رهبری «ویلیام مک‌کردی» از آزمایشگاه ملی لورنس با همکاری «دیویس» از دانشگاه کالیفرنیا و «آلن لاندر» از دانشگاه «اوبورن» روشی یافته‌اند که با استفاده از آن می‌توان از مولکول‌های متان تصویربرداری کرد، آنها این روش را طیف‌سنجی مومنتوم یون هدف سخت یا «COLTRIMS» نام گذاری کردند.
در این روش مقداری گاز متان یونیزه شده به داخل مخزن شناسایی وارد می‌شود. در این مخزن پالس‌هایی از پرتوهای اشعه ایکس سینکورتون با انرژی بالا تابیده می‌شود. این پالس‌ها بنحوی برنامه‌ریزی شده‌اند که بطور میانگین یک مولکول متان با هر پالس مورد برخورد قرار می‌گیرد.



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 12 مرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 
موتور جدید سوخت اکسیژن مایع و نفت سفید برای نسل جدید موشک «لانگ مارچ-5» با موفقیت در شمال غرب چین مورد آزمایش قرار گرفت.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، برنامه بلند مدت چین در حوزه فضایی شامل سفر و فرود بر سطح ماه به وسیله فضاپیمای Change-3، احداث ایستگاه دائم فضایی تا سال 2020 میلادی و میزبانی ماهواره های مختلف برای طراحی سیستم اختصاصی موقعیت یاب جهانی (GPS) به منظور کاهش وابستگی به سیستم GPS آمریکا اعلام شده است.
از سال گذشته چین برنامه ای برای پرتاب 100 موشک و 100 ماهواره تا سال 2015 میلادی را آغاز کرده است و تنها در سال گذشته 20 مأموریت پرتاب با موفقیت انجام شده است.
این کشور پس از پرتاب موفقیت آمیز فضاپیمای «شنژو-9» و مراحل اتصال به ماژول آزمایشگاه فضایی در ماه ژوئن، قصد دارد برنامه فضایی خود را با شتاب بیشتری پیگیری کند.
موتور جدید 120 تنی سوخت اکسیژن مایع (LOX) و نفت سفید با سرعت 20 هزار دور در دقیقه و در دمای سه هزار درجه سانتیگراد به مدت 200 ثانیه مورد آزمایش قرار گرفت. این موتور بسیار پر قدرت تر از موتورهای 75 تنی موشک «لانگ مارچ-2F» است که فضاپیمای «شنژو 9» را به فضا منتقل کرد.
محققان امیدوارند تا سال 2014 میلادی از نسل جدید موشک «لانگ مارچ-5» با موتور جدید در مأموریت های فضایی استفاده کنند.



چهار شنبه 11 مرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 
یک توفان خورشیدی متوسط اوایل هفته جاری از خورشید در فضا منتشر شد و ابری از پلاسما و ذرات باردار را در یک مسیر کیهانی به سوی زمین فرستاد که انتظار می‌رود امروز سه‌شنبه به زمین برسد.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، جرقه خورشیدی نوع M6 روز یکشنبه(هشتم مرداد) از لکه خورشیدی AR1532 منفجر شده و موجی از پلاسما و ذرات باردار موسوم به تخلیه تاج خورشیدی را به فضا فرستاد.
این موج به گفته هواشناسی فضایی، باید امروز با زمین برخورد کرده و در حدود ساعت 15:00 به وقت گرینویچ یک ضربه را به میدان مغناطیسی زمین وارد کند.
به گفته کارشناسان این توده از سرعت آرامی برخوردار بوده و تاثیر ضععیفی بر زمین خواهد داشت. البته توفانهای ژئومغناطیسی در قطبها ممکن است.امواج سریع و پر قدرتی که مستقیما با زمین برخورد کنند می‌توانند توفانهای ژئومغناطیسی قدرتمندی را ایجاد کنند که منجر به قطع امواج رادیویی و اختلال در شبکه‌های برق و دیگر زیرساختهای ارتباطی شوند. این ابرهای ذرات باردار همچنین می‌توانند در زمان سفر خود در فضا با ماهواره‌های درون مدار نیز برخورد کنند.
بی‌خطرترین تاثیر توفانهای خورشیدی با این حال نورافشانی‌های شفقهای قطبی است که با برخورد ذرات باردار تخلیه تاج خورشیدی با میدان مغناطیسی زمین ایجاد می‌شوند.
البته سیاره ناهید به خوش‌شانسی زمین نبوده و این موج با شدت بیشتری با آن برخورد خواهد کرد. میدان مغناطیسی این سیاره تنها از 10 درصد قدرت همتای زمینی آن برخوردار بوده از این رو از محافظت چندانی در برابر این توفانها برخوردار نیست.در زمان برخورد آنها، اتمهای موجود در سطح ناهید کاملا از بین رفته و به جو فوق نازک و دنباله شبه دنباله‌دار آن موادی را می‌افزاید.
خورشید اکنون در نزدیکی ماکسیسم خورشیدی قرار دارد که در سال 2013 انتظار می‌رود به اوج خود برسد.

 



چهار شنبه 11 مرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

گروهی از محققان انگلیسی و استرالیایی برای نخستین بار چگونگی جذب کربن توسط اقیانوس ها و ذخیره شدن کربن در اعماق اقیانوس ها را کشف کردند.
به گزارش خبرگزاری مهر،‌ اقیانوس منجمد جنوبی یکی از مهمترین مناطق اقیانوسی برای فرو بردن کربن در دنیا است یعنی حدود 40 درصد انتشار دی اکسید کربن سالانه جهان را جذب می کند.



ادامه مطلب ...


چهار شنبه 11 مرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان
ماه طی ماه آگوست دو بار کامل خواهد شد که نخستین ماه کامل در تاریخ یکم این ماه و دومین ماه کامل نیز که آبی‌رنگ به نظر خواهد رسید، در 31 آگوست قابل مشاهده خواهد بود.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بر اساس سالنامه‌‌ها و تقویم‌های نجومی هنگامی که دو ماه کامل در یک ماه تقویم وجود دارند، دومین ماه کامل "ماه آبی" خوانده می‌شود. در آن شب ماه کامل با ماه‌های کامل دیگر تفاوتی ندارد اما تحت شرایط خاص تغییراتی در رنگ آن رخ می‌دهد.


ادامه مطلب ...


چهار شنبه 11 مرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

ستاره شناسان از راه اندازی تلسکوپ جدیدی در نامیبیا خبر دادند که قرار است در آسمانها به دنبال شواهد پرانرژی از سیاهچاله ها، ابرنواخترها و تپ اخترها بگردد.
به گزارش خبرگزاری مهر، این تلسکوپ HESS II نام دارد و با وزن آن 600 تن بزرگ ترین تلسکوپ از نوع چرنکوف خواهد بود. این تلسکوپ قرار است آسمان نیمکره جنوبی را با آینه های دوهزار 750 سانتی متری خود بکاود.
این تلسکوپ با جستجوی پرتوهای موسوم به چرنکوف به دنبال پرتوهای پرانرژی گاما از منابع فرازمینی خواهد گشت.
این پرتو به عنوان پرتوهای گامای آبشاری به اتسمفر زمین برخورد می کنند و با آن در تعاملند و نور آبی ضعیف چشمک زنی ایجاد می کنند.



ادامه مطلب ...


چهار شنبه 11 مرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 
 
 
رئیس سازمان هوافضا از پرتاب ماهواره فجر طی 2 ماه آینده خبر داد و گفت: در حال حاضر کار پرتاب کاوشگر حامل موجود زنده در دستور کار است که پس از ماه مبارک رمضان پرتاب خواهد شد.
حمید فاضلی در حاشیه مراسم افتتاح تونل باد مادون صوت در دانشگاه صنعتی امیرکبیر در جمع خبرنگاران با اشاره به برنامه های فضایی این سازمان،افزود: در حال حاضر پرتاب کاوشگر موجود زنده میمون از نژاد رزولوس در دستور کار است که امیدوارم پس از ماه مبارک رمضان به فضا پرتاب شود.



ادامه مطلب ...


چهار شنبه 11 مرداد 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان