درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 16
بازدید دیروز : 52
بازدید هفته : 259
بازدید ماه : 297
بازدید کل : 130394
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




شواهد جدید در مورد این که یک ذره زیراتمی در یک شیوه خاص بیش از آنچه که باید دچار تجزیه شده، می‌تواند نظریه حاکم فیزیک ذرات را دچار نقصان کند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این نظریه که مدل استاندارد نام دارد، بهترین راهنمای دانشمندان برای توضیح ذرات ریز ماده سازنده جهان است اما بسیاری از فیزیکدانان نسبت به بروز شکاف هایی در آن با تردید مواجه شده‌اند و بر این باورند شاید مشکلات دیگری نیز در این اصل محکم وجود داشته باشد.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 19 تير 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

تحقیقات نشان می دهد تعداد زیادی از سیارگانی که مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته اند نشان از وجود حیات زمینی برای بشر دارند .با توجه به مطالعات اخیر ده ها میلیارد سیاره در اطرافه کوتوله های سرخ وجود دارند که در آن ها می توان به وجود مایع و حیات زمینی پی برد .

به گفته ستاره شناسان 80 درصد از ستارگان کهکشان راهشیری را کوتوله های سرخ تشکیل می دهند که ستارگانی کم نور و سرد تر از خورشیدند و در حد انرژی کلاس G خورشید به حساب می آیند .البته گفتنیست که این کوتوله های سرخ کاندیدای سکونت نیستند چرا که نور کم این ها نشان از چرخش آب سطحی در انهاست و این نمیتواند زندگی بادوام و طولانی همچون زمین را رقم بزند .

شوستاک کارشناس ارشد علوم هوش فرازمینی در بیانیه ای گفت ستاره ای و یا سیاره ای باید کاندید زیست زمینی باشد که فاصله کمی تا خورشید داشته باشد .این نتایج حاصل مطالعه تقریبا 103 کوتوله است که حدود 41 از انها میتوانند کاندیدای زیستی باشند .یکی از نگرانی ها در مورد کوتوله ها برای کاندیدای زندگی این است که اکثر کوتوله ها در کنار و در امتداد عطارد اند که در معرض اشعه های منتشر شده از آن قرار دارند و این پدیده ای مضر است . این اشعه ها به حدی مضر اند که میتوانند برای جان بشر کشنده باشند .

مشکل دیگر در زمینه این سیارات پدیده جدیدی به نام قفل جزرو مدی است بدین طریق که در مدت طولانی انرژی گرمایی زیادی بدون وقفه از سمت خورشد دریافت می کند و بدون هیچ تغییر یا نوسانی به دریافت این انرژی و گرما ادامه می دهد . البته این موضوع در حال حاضر از مشکلات مهم به شمار نمی اید اما در نظر داشتن ان نیز بی اهمیت نیست . و این قفل جزر و مدی برای سیاراتی که دارای جو هستند در هنگام وزش باد ها مشکلی ایحاد میکند که یک ناحیه به طور کامل بیش از حد سر د و دیگری هم گرم است و این نمی تواند برای زندگی مناسب باشد.



ادامه مطلب ...


یک شنبه 18 تير 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان
یک شنبه 18 تير 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

داده‌های تازه مدارگرد ماه از وجود یک منبع عظیم یخ در دهانه آتشفشانی واقع در قطب جنوب ماه حکایت دارد.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محققان ناسا با استفاده از نور ارتفاع سنج لیزری مدارگرد اکتشافی ماه (LRO) سطح دهانه آتشفشانی «شاکلتون» (Shackleton)‌ در قطب جنوب ماه را مورد بررسی قرار دادند و اعلام کردند که احتمالا حدود 22 درصد از سطح مواد در این دهانه را یخ تشکیل می دهد.

«گریگوری نویمان» از محققان مرکز برنامه فضایی گودارد ناسا تأکید می کند: از تابستان دو سال قبل بررسی و اندازه گیری دقیق سطح ماه توسط نور ارتفاع سنج لیزری امکان پذیر شد. اگرچه توزیع روشنایی بر سطح مناطق مختلف ماه طبق پیش بینی صورت نگرفت، اما با وجود دمای بسیار پایین در دهانه های قطبی موفق به کشف شواهد اعجاب انگیزی در خصوص یخ و سایر ترکیبات شدیم.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 5 تير 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

دانشمندان و اخترشناسان از زمان آغاز به کار فضاپیمای کاسینی تا به امروز، تلاش می‌کنند تصاویر ارسالی این فضاپیما را بررسی کنند و محصول آن صدها غافلگیری علمی جدید بوده که دنیای علم را مبهوت کرده است.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 5 تير 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

بنیاد «گروبر» با اهدای جایزه کیهان‌شناسی 2012 به چارلز.ال. بنت، استاد دانشگاه جانز هاپکینز و رهبر تیم کاوشگر WMAP ناسا و همکارانش از فعالیت‌های سازنده آن‌ها قدردانی کرد.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کاوشگر «ناهمسانگردی ریزموجی ویلکینسون» ناسا موسوم به WMAP علم کیهان‌شناسی را با بنیان نهادن عمر، هندسه و محتواهای جهان با دقت حیرت‌آوری متحول کرد.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 5 تير 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

دانشمندان آزمایشگاه دینامیک سیالات ژئوفیزیکی سازمان ملی اقیانوسی و جوی در اقدامی جالب، دست به ساخت انیمیشنی از تفاوت دمای سطحی دریاها در سراسر جهان طی طول یک سال زدند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این انیمیشین بر مناطق مختلف اقیانوس‌های جهان تمرکز داشته و سیستم‌های جریان اصلی مانند جریان اگالس، جریان بزریل، گلف‌استریم، جریان استوایی اقیانوس آرام و جریان کوروشیو را به شکل زنده در آورده است.
این فیلم در میان رنگها نوسان داشته و یک کلید به نمایش دمای مرتبط با هر بخش از اقیانوس می‌پردازد.
همچنین یک گزینه نیز نمایشی از چگونگی تغییرات دمایی در طول سال راارائه می‌دهد.
با تغییر رنگها در این فیلم،‌زمین به شکل نبض‌دار دیده می‌شود.
این ویدئو بر بخشهایی از جریان لوپ در زمان جریان آن به درون گلف‌استرین تمرکز دارد که در آن رنگهای سیاه، نمایشگر دماهای سطحی گرمتر و آبی روشن نمایشگر دمای سردتر اقیانوس است.
به گفته دانشمندان، این انیمیشن با استفاده از مدل جوی‌ اقیانوسی وضوح بالای آزمایشگاه دینامیک سیالات ژئوفیزیکی(GFDL) ایجاد شده است.
دمای سطحی اقیانوس (SST) به دمای آب نزدیک به سطح اقیانوس گفته می‌شود.



دو شنبه 5 تير 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان