درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 37
بازدید دیروز : 18
بازدید هفته : 228
بازدید ماه : 266
بازدید کل : 130363
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




در روزهای پنجم و ششم ژوئن سال جاری (16 و 17 خرداد)، میلیون‌ها انسان در سراسر جهان می‌توانند در رویدادی که احتمالا دیگر رویدادی که تا 105سال دیگر تکرار نمی‌شوددر طول عمرشان اتفاق نخواهد افتاد، به مشاهده عبور سیاره ناهید از برابر خورشید بنشینند.
  این گذر حدود شش ساعت به طول خواهد انجامید و در طول آن، ناهید (زهره) مانند یک نقطه ریز سیاه در سطح خورشید دیده خواهد شد.
این رویداد در نوبت بعدی در سال 2117 اتفاق خواهد افتاد.
جی پاساچوف، ستاره شناس کالج ویلیام در مقاله‌ای در مجله جهان فیزیک به بررسی علم پشت این گذر ناهید و ارائه تاریخچه آن پرداخته است.



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 14 ارديبهشت 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

روز شنبه 16 اردیبهشت ماه، ساعت 15:35 بعد از ظهر به وقت گرینویچ ماه در بزرگترین حال خود از چشم ما قرار می‌گیرد و این ابرماه جزر و مد دریاهای سراسر سیاره را افزایش می‌دهد.

درحالی که ماه روز شنبه در نزدیک ترین نقطه مدار زمین قرار می گیرد نام مستعار ابر ماه برایش انتخاب شده و براساس اظهارات رصدگران این ابرماه در تاریخ تعیین شده 16 درصد روشن تر از سایر مواقع خواهد بود.

بزرگترین ماه سال را روز شنبه مشاهده کنید
ماه کامل روز 16 اردیبهشت ماه 14 درصد بزرگتر و 30 درصد درخشان تر از تمام ماه های سال 2012 خواهد بود


بزرگترین ماه سال را روز شنبه مشاهده کنید
تصویر ماه کامل از پشت کلیسای وارفیلد در بریتانیا




ادامه مطلب ...


پنج شنبه 14 ارديبهشت 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

چین با ارسال دو ماهوراه ناوبری دیگر به فضا، گام دیگری به تکمیل شبکه ماهواره‌ای مکان‌یابی و ناوبری خود نزدیک شد.
دو ماهواره جی.پی.اس چین به مدار ارسال شد
این پرتابها، پروژه سیستم بیدو را که دسامبر سال گذشته توسط چین اجرایی شده بود، به 13 ماهواره رساند.
این کشور برای دستیابی به پوشش جهانی قصد دارد تا سال 2020 تعداد 35 ماهواره را در مدار مستقر کند.



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 14 ارديبهشت 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 
یک شرکت تجاری آمریکایی که قرار است نخستین پرواز خصوصی به ایستگاه بین المللی فضایی را انجام دهد روز 11 اردیبهشت ماه پرواز خصوصی به فضا میسر شدموشک فالکون 9 خود را با موفقیت آزمایش کرد تا روز 18 اردیبهشت ماه بتواند شاتل دراگون را پرتاب کند
آزمایش شرکت اسپیس ایکس که از آن با عنوان آتش ساکن از 9 موتور اصلی موشک یاد می‌شود تنها دو ثانیه به طول انجامید، اما این آزمایش شرایطی را برای مهندسان فراهم کرد تا تمام فرآیندهای شمارش معکوس را چون روز پرتاب موشک انجام دهند.



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 14 ارديبهشت 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 

محققان انگلیسی از آغاز تست موتور جدیدی خبر می‌دهند که امکان برخاستن فضاپیما از روی باند معمولی فرودگاه را فراهم می‌کند.
سفر هواپیماها به فضا با فناوری جدید موتور فضاپیما
 پروژه Skylon طراحی وسیله نقلیه فضایی برای سفر به مدار زمین است که بتواند مانند هواپیما از روی باند فرودگاه برخاسته و بر زمین بنشیند.
اصلی‌ترین بخش پروژه شامل فناوری نوین طراحی موتور است. موتور Sabre در سرعت پایین مانند موتور جت هوا تنفس می‌کند، اما در ارتفاع بالا در جو با تغییر وضعیت به حالت راکت با سوخت اکسیژن تبدیل می‌شود.
«الن باند» مدیرعامل شرکت REL اعلام کرد: فناوری ابداعی در طراحی این موتور می‌تواند باعث به حداقل رساندن زمان پرواز هواپیما به اقصی نقاط جهان شود؛ همچنین امکان یک سفر فضایی با هواپیما و بدون نیاز به موشک‌های متداول محقق می‌شود.
مهندسان شرکت امیدوارند که این آزمایش بتواند باعث ترغیب سرمایه‌گذاران برای تأمین بودجه 400 میلیون دلاری این طرح و آغاز فاز نهایی پروژه شود.
فناوری طراحی موتور Sabre ماه جولای و همزمان با برگزاری نمایشگاه بین‌المللی هوایی فارنبورگ در معرض دید علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.

 



پنج شنبه 14 ارديبهشت 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

در طول این هفته 30 دقیقه پس از غروب خورشید می توانید سیاره درخشان زهره را در سمت غربی آسمان مشاهده کنید؛ رویدادی گذر زهره از میان زمین و خورشیدکه تنها یک‌بار در عمر هرکس قابل مشاهده است.
اگرچه سیاره زهره یکی از درخشان ترین اجسام آسمانی است، اما این هفته به علت شرایطی که در آن قرار گرفته در درخشان ترین حالت خود قرار خواهد داشت و حتی با کمی دقت می توان ستاره های درخشان اطراف زهره را نیز مشاهده کرد.
تیر و عطارد که مرکزی ترین سیاره‌ها در منظومه شمسی به شمار می روند وارد فازهایی شبیه به فازهای ماه شده اند و در زوایای مختلف توسط خورشید روشن می شوند و همچنین اندازه ظاهری آنها نیز نسبت به قرارگیری در دورترین نقطه از خورشید و نزدیک ترین نقطه به زمین تغییر می کند.
درحال حاضر سیاره زهره رو به زمین است از این رو بزرگتر و درخشانتر به چشم می رسد، همچنین فاز آن درحالی که در مقابل خورشید حرکت می کند، باریک تر به نظر می رسد که این امر موجب کاهش درخشش آن خواهد شد.
براساس گزارش اسپیس، این هفته سیاره زهره با استفاده از تلسکوپ شبیه نسخه میناتوری یک ماه پنج روزه خواهد بود اما سطح آن به ماه شباهت ندارد.
طی چند هفته آینده زهره بیشتر به زمین نزدیک می شود، به چشم بزرگتر رسیده و هلال آن باریکتر می شود. برای آنهایی که تلسکوپ در اختیار ندارند، تماشای زهره با دوربینهای دوچشمی نیز امکان پذیر است.
روز 5 ژوئن در استرالیا و آسیا اتفاق بسیار خاصی رخ می دهد: سیاره زهره از میان زمین و خورشید عبور خواهد کرد و این عبور یک سایه نقطه مانند سیاهی را روی خورشید ایجاد می کند.
این رویداد که از آن با عنوان گذر زهره یاد می شود به طور متوسط دوبار در یک قرن رخ می رهد و این اتفاق آخرین شانس شما برای مشاهده چنین رویدادی است، چرا که این اتفاق تا سال 2117 رخ نخواهد داد.

منبع: خبرگزاری مهر

 



پنج شنبه 14 ارديبهشت 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 
دانشمندان دانشگاه اکستر موفق به ابداع شفاف‌ترین، سبک‌ترین و منعطف‌ترین ماده تا کنون برای رسانای الکتریسیته شدند که شفاف ترین، منعطف ترین و سبکترین رسانای الکتریسیته ساخته شد می‌تواند انقلابی در ساخت دستگاه‌های الکترونیک پوشیدنی مانند پوشاک حاوی رایانه و گوشی تلفن بوجود آورد
 از این ماده که (GraphExeter) نام دارد، همچنین می‌توان در ساخت آینه‌ها یا پنجره‌های هوشمند با ویژگی‌های تعاملی رایانه‌ای استفاده کرد.
از آنجایی که این ماده همچنین در برابر طبق گسترده‌ای از نورها، شفافیت داشته می‌تواند تا بیش از 30 درصد عملکرد صفحات خورشیدی را ارتقا بخشد.
این ماده که از گرافن اقتباس شده، بسیار منعطف‌تر از اکسید ایندیم قلع (ITO) بوده که یکی از رساناترین مواد در حال حاضر در دنیای الکترونیک محسوب می‌شود. ITO اخیرا بطور فزاینده‌ای گران شده و از منابع محدودی برخوردار است و انتظار می‌رود تا سال 2017 به پایان برسد.
گرافن با ضخامت یک اتم یکی از نازک‌ترین مواد با قابلیت رسانای الکتریسیته است. این ماده بسیار منعطف بوده و یکی از نیرومندترین مواد شناخته‌شده است. دانشمندان در حال حاضر در رقابت برای اقتباس از گرافن برای تولید الکترونیک منعطف هستند. این کار به دلیل مقاومت ورق آن که رسانایی آنرا محدود کرده، بسیار چالش برانگیز است. تاکنون هیچ محققی نتوانسته یک جایگزین مناسب برای ITO تولید کند.
محققان برای تولید این ماده، مولکول‌های کلرید آهن را میان دو لایه گرافن قرار دادند. کلرید آهن به ارتقای رسانایی الکتریسیته گرافن بدون تاثیرگذاری بر شفافیت ماده می‌پردازد.
این پژوهشگران اکنون در حال تولید نسخه افشانه این ماده هستند که قابل اعمال بر روی پارچه، آینه‌ و پنجره‌ها است.



پنج شنبه 14 ارديبهشت 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان