درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 23
بازدید دیروز : 18
بازدید هفته : 214
بازدید ماه : 252
بازدید کل : 130349
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




با نزدیک شدن به زمان وقوع پدیده ی گذر سیاره ی زهره از مقابل قرص خورشید گروه ها و نهاد های مختلف در تدارک برگزاری هر چه بهتر اطلاعیه مشترک IOTA/ME و انجمن نجوم آسمان مهر بیرجند در خصوص گذر سیاره ی زهرهبرنامه های مختلف در خصوص این رویداد نادر هستند؛ از این رو بخش خاورمیانه ای مجمع جهانی زمان سنجی اختفا های نجومی (IOTA/ME) و انجمن نجوم آسمان مهر بیرجند در جهت انجام هر چه بهتر فعالیت های علمی به اطلاع عموم جامعه ی نجومی کشور می رساند که تمامی فعالیت ها و اهداف این دو نهاد علمی هم راستا و در جهت همکاری خواهد بود؛ و به همین دلیل با حداکثر تلاش و بهره گیری از امکانات در خصوص این رویداد مهم، به ایجاد فضای علمی مناسب برای منجمان آماتور خواهند پرداخت.
استان خراسان جنوبی و شهر بیرجند، جزو مناطقی در ایران هستند که شاهد بیشترین زمان این رویداد شگفت انگیز خواهد بود؛ از همین جهت انجمن نجوم آسمان مهر ضمن اجرای برنامه های علمی - پژوهشی، اعلام می دارد، علاوه بر انجام پروژه های علمی مشترک و همچنین تبادل داده با IOTA/ME، پذیرای ستاره شناسان محترم بویژه در سایت رصدی سه قلعه می باشد.
با آرزوی موفقیت
آیدین محمد ولی پور - مسئول کارگروه ویژه ی گذر زهره قسمت خاورمیانه ای آیوتا (transit@iota-me.com)
محسن الهامیان - دبیر انجمن نجوم آسمان مهر بیرجند (Jooyande7@gmail.com)



پنج شنبه 14 ارديبهشت 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

بافت رنگارنگ و زیبایی که به تازگی در صحرای چین پدیدار شده دریاچه‌ای مسموم از مواد معدنی نایابی است که تصویر آن توسط یک زیبایی وحشتناک در چینماهواره ناسا به ثبت رسیده است.
به گزارش سرویس علمی فناوری جام نیوز (30 April)، معدن "بایان اوبو" چین نیمی از نیاز جهان به 17 فلز نادر زمین را تامین می‌کند،‌ فلزاتی که برای ساخت الکترونیک‌های پیشرفته از قبیل تلفن‌های همراه،‌ تلفن‌ها و خودروها حیاتی هستند.
 تا‌کنون تعدادی از خبرنگاران به دلیلی آشکار از این معدن باز در مغولستان داخلی چین بازدید کرده‌اند: این معدن در ازای استخراج هر تن فلز نادر 11 هزار و 893 متر مکعب گاز سمی به محیط پراکنده می‌کند و در عین حال در حین استخراج مقادیر زیادی آب‌های اسیدی و مواد رادیواکتیو نیز در محیط نشت می‌کنند.



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 14 ارديبهشت 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

دانشمندان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی یک شیوه جدید برای تولید سلول‌های خورشیدی ارزان و ثابت از نانوبلورهای بسیار ریز ابداع تولید برق ارزان با رنگ های خورشیدی کرده‌اند که به شکل مرکب مایع وجود داشته و می‌توان آن را بر روی سطوح تمیز رنگ‌آمیزی یا چاپ کرد
 این نانوبلورهای خورشیدی حدود چهار نانومتر است که می‌توان 250 میلیارد از آنها را بر روی نوک سوزن جای داد.
ساخت این سلول‌های مایع ارزان‌تر از سلول‌های خورشیدی ویفر سیلیکون تک بلوری بوده؛ اما از بهره‌وری آن برای تبدیل نور خورشید به برق برخوردار نیست.
این محققان توانسته‌اند یک مایع ثابت تولید کنند که قادر به انتقال برق نیز هست. همچنین با یک فرایند دمای نسبتا پایین می‌توان از این شیوه برای چاپ سلول‌های خورشیدی بر روی پلاستیک به جای شیشه و بدون نگرانی در مورد ذوب آنها استفاده کرد که منجر به ایجاد صفحات خورشیدی منعطف با قابلیت شکل دادن در هر منطقه خواهد شد.
این محققان در ادامه پژوهش خود قصد دارند بر روی نانوبلورهایی از موادی غیر از کادمیوم استفاده کنند که به دلیل سمی بودن آن با محدودیت کاربری روبه‌روست.
تیم‌های دیگری نیز بر روی فناوری‌های مشابه کار کرده و از جمله محققان دانشگاه نوتردام از نقاط کوانتومی برای ساخت رنگ‌های خورشیدی با قابلیت جذب انرژی و هدایت برق استفاده کرده‌اند. اگرچه آنها نیز هنوز در مراحل آزمایش قرار دارند.



پنج شنبه 14 ارديبهشت 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

فیزیکدانان دانشگاه زوریخ، موفق به کشف یک ذره جدید ناشناخته در برخورد دهنده بزرگ هادرون شده‌اند که از سه کوارک تشکیل کشف یک ذره جدید در برخورد دهنده بزرگ هادرون شده است.
 این باریون جدید که برای اولین بار در این شتاب‌دهنده مورد شناسایی قرار گرفته، «Xi_b^*» نام داشته و به تائید پیش‌فرضهای بنیادی فیزیک بر اساس پیوند کوارکها می‌پردازد.
در فیزیک ذرات،‌ خانواده باریون به ذراتی اطلاق می‌شود که از سه کوارک ساخته‌شده‌اند. کوارکها به شکل‌دهی گروهی از شش ذره می‌پردازند که از نظر جرم و بار با هم تفاوت دارند. دو مورد از سبک‌ترین کوارکها یا کوارکهای «بالا» و «پایین» به تشکیل دو جزء اتمی پروتون و نوترون می‌پردازند.
تمام باریونهایی که از سه کوراک بسیار سبک، بالا، پایین و بیگانه ساخته شده‌اند، شناخته شده هستند. تنها چند باریون با کوارکهای سنگین تا به امروز مشاهده شده‌اند. این ذرات را به دلیل سنگینی و بی‌ثباتی آنها می‌توان تنها به شکل مصنوعی در شتاب‌دهنده‌های ذرات تولید کرد.
محققان با استفاده از یک نور و دو کوارک سنگین، این باریون جدید را شناسایی کردند. ذره Xi_b^* از کوارکهای بالا، بیگانه و پایین تشکیل شده و به لحاظ الکتریکی، خنثی محسوب می‌شود. گردش آن 3/2 و جرم آن با یک اتم لیتیوم برابر است
این کشف جدید بدین معناست که دو مورد از سه باریون پیش‌بینی شده نظری در ترکیب پایین اکنون مورد مشاهده قرار گرفته‌اند.
کشف این ذره جدید به تائید نظریه چگونگی پیوند کوارکها پرداخته و در نهایت به درک ارتباطات محکم که یکی از چهار نیروی اساسی فیزیک در تعیین ساختار ماده بوده، کمک می‌کند.



پنج شنبه 14 ارديبهشت 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 
بقایای فضاپیمای باری روسی 'پروگرس-ام 14-ام' پس از جدا شدن از ایستگاه فضایی بین المللی و ورودبه جو زمین در اقیانوس آرام غرق آرامش فضاپیمای روسی در اقیانوس آرامشد
 آژانس فدرال فضایی روسیه در گزارشی اعلام کرد: بقایای فضاپیمای باری 'پروگرس-ام 14-ام' روز شنبه در محدوده‌ای از اقیانوس آرام که در آن هیچ کشتی تردد نمی‌کند، غرق شد.
در گزارش آمده است: بقایای فضاپیما ساعت 18 و 39 دقیقه به وقت مسکو در محدوده‌ای موسوم به گورستان فضاپیماها غرق شد.
آژانس فدرال فضایی روسیه در گزارش خود همچنین خاطرنشان کرد: فضاپیمای 'پروگرس - ام 14' 9 روز قبل برای انجام آزمایش پیشرفته ردیابی به منظور تعیین ویژگی‌های فیزیکی یونوسفر پیرامون خود که در نتیجه فعالیت موتورهای سوخت مایع آن به وجود آمده بود، از ایستگاه بین المللی فضایی جدا شد.



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 14 ارديبهشت 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 
بزرگ‌ترین دوربین دیجیتال جهان از نظر اندازه فیزیکی و حافظه، برای استفاده در تلسکوپ LSST طراحی شد. طراحی این دوربین به طراحی بزرگ ترین دوربین دیجیتال جهانتازگی از سوی وزارت انرژی آمریکا مورد تایید قرارگرفته است
 این دوربین که برای تلسکوپ بزرگ Large Synoptic Survey Telescope استفاده خواهد شد اکنون در مرحله طراحی و مهندسی دقیق قرار دارد. گام‌های بعدی به منظور آغاز مراحل ساخت این دوربین در دو سال آینده برداشته می‌شود.
تلسکوپ LSST که قرار است در کوه‌های آند واقع در شیلی مستقر شود ، هر شب تمام آسمان را رویت می‌کند . این تلسکوپ 800 هزار عکس هشت مگاپیکسلی می‌گیرد و هر شب 30 ترابایت اطلاعات جمع آوری خواهد کرد.
دوربین لازم برای انجام این کار یک دوربین غول پیکر سه تنی خواهد بود که می‌تواند منطقه‌ای 49 برابر اندازه ماه را در یک تصویر بگنجاند.
این دوربین از سیارک‌های نزدیک زمین تا خواص ماده سیاه و انرژی سیاه را به تصویر می‌کشد.
وزارت انرژی آمریکا و بنیاد ملی علمی این کشور مشترکا هزینه کل پروژه این تلسکوپ را عهده دار شده‌اند و وزارت انرژی آمریکا وعده داده است که بودجه ساخت دوربین این تلسکوپ را تامین کند.
قرار است ساخت این تلسکوپ در سال 2014 آغاز شود .



پنج شنبه 14 ارديبهشت 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

دانشمندان طوفان خورشیدی عظیمی را برای سال 2013 پیش‌بینی می‌کنند.
آیا سونامی خورشیدی در راه است؟
به گزارش روزنامه لوموند، ستاره‌شناسان می‌گویند که فعل و انفعالات خورشید هر یازده سال یکبار به اوج خود می‌رسد و ممکن است که این روند در دوره‌های بعدی شدت گیرد.
با این فرض و با توجه به اینکه اکنون در بیست و چهارمین دوره طوفان‌های شمسی هستیم، در سال 2013 احتمالا شاهد شدیدترین فعالیت‌های خورشیدی طی دو قرن گذشته خواهیم بود.



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 14 ارديبهشت 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان