درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 21
بازدید دیروز : 29
بازدید هفته : 159
بازدید ماه : 197
بازدید کل : 130294
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




ستاره شناسان اروپایی و آمریکایی مدعی یک معیار جدید برای کشف اولین کهکشان‌های جهان شده‌اند.
کشف جوان ترین کهکشان جهان
 تیمی از محققان آمریکایی و اروپایی با بهره‌گیری از یک لنز زوم کیهانی که در آن گرانش یک جرم بزرگ به بزرگنمایی نور اجسام در پیش‌زمینه دور می‌پردازند، موفق به شناسایی یک کهکشانی بسیار دورافتاده موسوم به MACS1149-JD1 شده‌اند که نور آن 490 میلیون سال پس از انفجار بزرگ تابیده شده است.

این زمانی است که جهان تنها 3.6 درصد از عمر کنونی خود را دارا بوده است.

ستاره‌شناسان پیش از این موفق به شناسایی شواهدی از چند کهکشان دورافتاده و جوان شده بودند، اما این جسم جدید بدلیل اطمینان موجود در سنجشهای «تبدیل به سرخ» که یک جانشین برای فاصله بوده، بسیار جالب توجه است.

بر اساس تصاویری که در رنگها یا باندهای طول موج مختلف با استفاده از تلسکوپهای هابل و اسپیتزر ثبت شده، این سنجش یکی از دقیق‌ترین برآوردهای انجام شده تاکنون برای یک کهکشان کاندید از جهان اولیه است.

از آنجایی که بدلیل تاثیر عدسی گرانشی خوشه کهکشانی MACS1149 میان این کهکشان دورافتاده و زمین، MACS1149-JD1 از درخشش 15 برابر برخوردار بوده ، از این رو تلسکوپ جیمز وب براحتی خواهد توانست به مطالعه جزئیات دقیق آن بپردازد.

افزایش درخشندگی این کهکشان همچنین به دانشمندان اجازه داده تا به برآورد چند ویژگی کلیدی تیم کهکشان بظاهر جوان بپردازند. محاسبات این تیم نشان داده که سن این جسم کمتر از 200 میلیون سال بوده و جرم ستاره‌های تشکیل دهنده آن تنها یک درصد کهکشان راه شیری را تشکیل می‌دهد.

به دلیل طبیعت انبساط کیهانی، نور منتشر شده از کهکشانهای دور به طول موجهای طولانی تر یا قرمزتر از نور اجسام نزدیکتر تبدیل می‌شوند.

طبق برآورد این دانشمندان، MACS1149 از تبدیل به سرخ 9.6 برخوردار بوده که آنرا در ردیف کهکشانهای دیگر کاندید به عنوان دورافتاده‌ترین کهکشان قرار می‌دهد.



چهار شنبه 30 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

هر سال گروه ها و مراکز نجومی سراسر جهان در هفته ای به نام "هفته ی جهانی نجوم" با برگزاری برنامه های ویژه‌ای تلاش می‌کنند رزو نجوم بر بام تهراناین علم را ترویج ‌کنند. در چنین روزهایی منجمان حرفه ای و آماتور زیبایی‌های علم نجوم را با بیان ساده و جذاب به مردم ارایه می  کنند

امسال نیز ماهنامه ی نجوم و مجموعه تفریحی- ورزشی تله کابین توچال برای گرامی داشت هفته‌ی نجوم برنامه ای یک روزه در بام تهران برگزار خواهد کرد.

ماهنامه نجوم با هدف آشنا کردن مردم با زیبایی های علم نجوم و معرفی زمینه های متفاوت فعالیت های گروه ها و مراکز نجومی این برنامه را برگزار خواهد کرد.

برمبنای تعریف زمان برگزاری روز نجوم (یکی از روزهای تعطیل تقویم هر کشوری که در هفته‌ی نزدیک به نخستین تربیع ماه بین 15 آوریل تا 15 می است.) روز نجوم امسال 8 اردیبهشت، جمعه، انتخاب شده است. این برنامه نیز در روز جمعه از ساعت 9 الی 24 برگزار خواهد شد.



ادامه مطلب ...


چهار شنبه 30 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان
 

 

پیرترین شاتل فضایی ناسا امروز برای آخرین بار بر بوئینگ 747 تغییریافته ناسا سوار شد و از پایگاه فضایی کندی در فلوریدا به واشنگتن شاتل دیسکاوری امروز برای آخرین بار پرواز کرددی.سی پرواز کرد تا در موزه ملی هوافضای اسمیث‌سونیان به نمایش درآید.
در این موزه، شاتل فضایی دیسکاوری که مخزن سوخت، موتورهای سنگین‌وزن و برخی قطعات حساس آن جدا شده است، در کنار هواپیمای برادران رایت، ایکس-15 و اسپیس‌شیپ‌وان (نخستین فضاپیمای خصوصی) قرار خواهد گرفت.




چهار شنبه 30 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 

ناسا به تمامی متخصصان و شرکتها و مراکز علمی تحقیقاتی مراجعه کرده تا راه حل مناسب برای این برنامه پیدا کند.
درخواست ناسا برای اولویت اول سازمان فضانوردی آمریکا
سازمان فضانوردی آمریکا، (ناسا. NASA) به دنبال طرح های جدید می باشد.
مریخ سیارهای است که این سازمان علاقه مند به تحقیقات بیشتر در مورد آن می باشد و به علت مشکل مالی نیازمند است تا طرح جدید و ارزانتری برای رسیدن به هدف خود پیدا کند. با توجه به درخواست رییس جمهور آمریکا که تا سال 2030 انسانها باید در سطح این سیاره قدم بگذارند این طرح برای ناسا در الویت قرار گرفته است.
این سازمان به تمامی متخصصان و شرکتها و مراکز علمی تحقیقاتی مراجعه کرده تا راه حل مناسب برای این برنامه پیدا کند. در ماه ژوئن در مرکز فضایی هیوستون آمریکا همایش خواهد بود که به بررسی بهترین طرح ها خواهد پرداخت. این طرح در مرحله اول امکان ارسال تجهیزات و ربوتهای متحرک به سطح مریخ را فراه خواهد کرد.
به نوشته سایت صدای روسیه، ناسا و اکا، سازمان فضانوردی اروپا طرح مشترکی دارند که تا سال 2016 یک ماهواره تحقیقاتی در مدار این سیاره قرار دهند.



چهار شنبه 30 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

تحقیقات جدید نشان می‌دهد، بخش تاریک و اسرار آمیز مریخ از مواد شیشه مانند، حاصل از فعالیت‌های آتشفشانی شکل گرفته‌اند.
یافته‌های جدید از منطقه شیشه‌ای اسرار آمیز مریخ
 مساحت منطقه تاریک در بخش شمالی سیاره سرخ بیش از 10 میلیون کیلومتر مربع است. در نتایج طیف سنجی های قبلی اعلام شده بود که ترکیب این منطقه با سایر مناطق مریخ که عمدتا از بازالت ساخته شده‌اند، بسیار متفاوت است.
«بریونی هوگان» و « جیم بل» از محققان دانشگاه آریزونا تصاویر طیف‌های مادون قرمز که توسط مدارگرد مریخ Mars Express جمع‌آوری شده‌اند را مورد بررسی قرار دادند. این تصاویر نشان می‌دهد که سطح منطقه تاریک مریخ پوشیده از مواد شیشه مانند است.
این ماده براق شبیه ابسیدین (شیشه آتشفشانی) است که زمان سرد شدن سریع گدازه‌های آتشفشانی شکل می‌گیرد.
بر اساس نتایج طیف سنجی، ‌دانه‌های شیشه مانند که در اندازه شن هستند، با پوسته غنی از سیلیکا پوشیده شده‌اند.
هنوز نحوه شکل گیری دانه‌های شیشه‌ای بر سطح مریخ مشخص نشده است، اما «هورگان» معتقد است که ماگمای ناشی از فعالیت‌های آتشفشانی در برخورد با یخ و برف سطح سیاره باعث شکل گیری آنها شده اند.
محققان معتقدند که این مناطق می تواند نقاط بالقوه برای زندگی باشد، چراکه دارای آب غنی از مواد شیمیایی است.



چهار شنبه 30 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

تلسکوپ فضایی هابل موفق به شکار یک یوفو شده است که به جای آدم فضایی، مملو از ستاره است
کشف کهکشان یوفو در فاصله 35 میلیون سال نوری از زمین
 کهکشان یوفو یا NGC 2683 در فاصله 35 میلیون سال نوری با زمین قرار دارد و جزء کهکشان‌های مارپیچی محسوب می‌شود. این کهکشان در سال 1788 میلادی توسط «ویلیام هرسل» در صورت فلکی سیاهگوش (Lynx) در شمال آسمان کشف شد.
محققان نجوم معتقدند، کهکشان NGC 2683 یک کهکشان مارپیچی بسته است، اما تصاویر دریافتی از تلسکوپ‌ها امکان دیدن ساختار کامل کهکشان را دشوار می‌کند.
به گفته محققان ناسا، تصاویر جدید تلسکوپ فضایی هابل فرصت بسیار مناسبی برای بررسی خطوط گرد و غبار به دور بازوهای مارپیچی مقابل هسته طلایی کهکشان یوفو فراهم می‌کند. همچنین خوشه‌های درخشان ستارگان جوان آبی رنگ در سراسر دیسک کهکشانی، مناطق شکل گیری ستاره‌ها را مشخص می‌کنند.
محققان با ترکیب دو تصویر دوربین‌های پیشرفته تلسکوپ هابل در نور مرئی و مادون قرمز موفق به ایجاد یک تصویر جدید از کهکشان یوفو شدند که به تازگی منتشر شده است و شکاف بین آشکار سازهای نور در تلسکوپ هابل از طریق تصاویر تلسکوپ‌های زمینی مرتفع شدند.
تلسکوپ فضایی هابل در مأموریت مشترک ناسا و آژانس فضایی اروپا، طی دو دهه اخیر مناظر دیدن از کیهان را ثبت کرده است.



چهار شنبه 30 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان


ارغوان کیهانی

یک کهشکان مارپیچی در یک نمای رنگی ساختگی از تلسکوپ فضایی هابل رنگی ارغوانی به خود گرفته است.

برای دیدن تصویر دراندازه ی بزرگ به ادامه مطلب بروید.



ادامه مطلب ...


چهار شنبه 30 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان