درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 20
بازدید دیروز : 29
بازدید هفته : 158
بازدید ماه : 196
بازدید کل : 130293
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




یک فضاپیمای ناسا از انفجار خورشیدی که روز گذشته رخ داده تصاویری تهیه کرده و دانشمندان سازمان رصد دینامیک خورشید این تصاویر را منتشر کرده‌اند.

 دانشمندان سازمان رصد دینامیک خورشید که از سازمانهای ناسا محسوب می شود این تصاویر را با جمله " انفجار بزرگ اکنون در خورشید رخ می دهد" منتشر کرده اند.

تصاویر شگفت انگیز جدیدترین انفجار خورشیدی



ادامه مطلب ...


چهار شنبه 30 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

شرکت ریتئون با استفاده از نقاط کوانتومی یک سیستم تدافعی جهت محافظت تجهیزات فضایی مانند ماهواره‌ها از گزند حملات یک سیستم پدافند ضدماهواره‌ای بر اساس نقاط کوانتومی موشکی ساخته است. آنها یک هدف مصنوعی متشکل از نقاط کوانتومی با اندازه‌ها و شکل‌های مختلف بگونه‌ای طراحی کرده و ساخته‌اند که تابش گسیلی آنها مشابه پروفیل تابشی تجیهزات فضایی است.
طرح شماتیکی از این سیستم پدافند ضدماهواره‌ای: سلاح ضدماهواره بجای ماهواره هدف به‌دنبال ابری از نقاط کوانتومی می‌رود.
نشان داده شده است که این هدف مصنوعی در بازسازی پروفیل تابشی تجهیزات خیلی دقیق‌تر است و از اینرو می‌تواند تسلیحات ضدماهواره‌ای را از هدف اصلی منحرف کند و اینکار را با کارآیی بهتری نسبت به سیستم‌های تدافعی متداول موجود که از مواد پیرولیتیک مانند مشعل‌های منیزیم- وایتون - تفلون (MVT) برای تولید تابش شدید از طریق یک واکنش انرژی‌زا استفاده می‌کنند، انجام می‌دهد.



ادامه مطلب ...


چهار شنبه 30 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

گروهی از دانشمندان می گویند که بر خلاف روند سال های اخیر که از قطر یخچال های طبیعی در حال کاهش بود، یخچال هایی که در چند یخچال طبیعی در آسیا ضخیم تر شده اندرشته کوه های قراقروم هستند در حال ضخیم تر شدن هستند.
دانشمندانی که این تحقیق را انجام داده اند، فرانسوی هستند و از اطلاعاتی استفاده کرده اند که از ماهواره ها دریافت کرده بودند.
بنا به یافته آنها آن یخچال هایی که در بخشی از رشته کوه های قراقروم که در غرب رشته کوه های هیمالیاست، حجیم تر شده اند.
هنوز معلوم نیست که دلیل این پدیده چیست. این پدیده زمانی عجیب تر می شود که بنا به یافته های علمی، بخش های دیگر هیمالیا یخچال هایش در حال آب شدن است.
این یخچال ها، آب مورد نیاز میلیاردها آدم را تامین می کنند.
ذوب شدن یخ های هیمالیا از پنج سال پیش که اعلام شد، تا سال ۲۰۳۵ تمام یخ های این منطقه بخار می شود موضوع مهم محیط زیست شده است.
البته قارقروم رشته کوه جداگانه ای است که K۲ بلندترین قله آن، بعد از اورست، در جایگاه دومین قله رفیع دنیاست.
بیشتر این منطقه صعب العبور است و تا به حال تحقیق زیادی درباره آن انجام نشده است.



چهار شنبه 30 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

انرژی بیوگاز (گاززیستی) در حقیقت انرژی حاصل از تخمیر فضولات حیوانی و باقیمانده‌های گیاهی و به طور کلی ضایعات آلی است که شناخت بیشتر انرژی بیوگاز   در اثر این فرآیند گازهای متان (حداکثر 70 درصد) و دی‌اکسید کربن آزاد می‌شوند. از گاز متان آزادشده در این فرآیند می‌توان در مناطق روستایی برای تامین برق یا سوخت مصرفی استفاده کرد.
این پدیده حدود 200 سال پیش با مشاهده این‌که گازهای متصاعدشده از باتلاق‌ها و لجنزارها قابل اشتعال هستند، کشف شد. شاید بتوان گفت در ایران نخستین بار شیخ‌بهایی در گرم‌کردن حمام در اصفهان از این انرژی استفاده کرد.




ادامه مطلب ...


چهار شنبه 30 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 

درشرایطی که شرکتهای تجاری برای انجام سفرهای فضایی و توسعه صنعت توریسم فضایی با ناسا رایزنی می‌کنند و فضاپیماهای مهمترین طرح های فضایی برای گردشگرانخود را آزمایش می کنند، امنیت این سفرها که می‌تواند رشد بازار این صنعت یک میلیارد دلاری را تضمین کند نیز مورد تأکید قرار گرفت.

ناسا و شرکت تجاری اسپیس اکس (SpaceX) امروز دوشنبه 28 فروردین ماه طی یک نشست خبری طرحهای خود را برای راه اندازی نخستین سفر خصوصی فضایی به ایستگاه بین المللی فضایی تشریح می کنند.

این نشست به دنبال دیدار میان مدیران هر دو سازمان برای تصمیم گیری درباره آمادگی فضاپیماها به منظور انتقال توریستها در تاریخ از پیش تعیین شده 30 آوریل صورت می گیرد.




ادامه مطلب ...


چهار شنبه 30 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

پیشرفت های حاصله درباره ی این موشک ها امروزه به اندازه ای است که خلبان را قادر می سازد تا خارج از منطقه، شعاع عمل و معرفی موشک های هوا به سطح(1)خطر هوایی دشمن و تحت شرایط جوی مختلف، موقعیت یک یا چندین هدف را به طور دقیق و یا تقریبی تعیین کرده و به طور متوالی یا همزمان موشک های خود را رها و با اطمینان از انهدام اهداف، محل را ترک کند.

مطلب مهم و قابل توجه در مورد موشک های هوا به سطح AGM و ASM این است که با وجود بمب های قوی و پر قدرت در اندازه های مختلف، اصولا چه نیازی به موشک هوا به سطح وجود دارد. گرچه بمب ها دارای شکل آیرودینامیک مناسب می باشند، به لحاظ اینکه تحت تاثیر جرم خود و نیروی جاذبه ی زمین سقوط می کنند، دارای خط سیر خاصی هستند که شرایط مختلف جوی، عدم تعادل کامل هواپیما در لحظه پرتاب، زاویه دید و وضعیت روحی خلبان آثاری نامطلوب در پرتاب و نهایتا مسیر آن گذاشته و در نتیجه از دقت آن کاسته می شود.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 28 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

پاک کردن زباله‌ های فضایی اطراف زمیندانشمندان دانشگاه میشیگان با ارائه طرح پاک کردن مدار زمین بیش از 500 هزار قطعه زباله فضایی اطراف زمین را پاک می‌کنند
گروهی از محققان دانشگاه میشیگان درحال بررسی فناوری جدیدی هستند که براساس آن پالس‌های گاز در مسیر زباله‌ها قرار گرفته و آنها را می‌سوزاند.
این فناوری کشش زباله‌های فضایی مدار زمین را افزایش می‌دهد و آن را در جو زمین غوطه ور رها می‌کند.
این زباله ها با سرعت بیش از 28 کیلومتر در ساعت در حرکت هستند، سرعتی که برای وارد کردن صدمه به یک ماهواره یا فضاپیما درحال حرکت در مدار زمین کافی است.
این زباله‌های فضایی همچنین خطر برخورد با یکدیگر را نیز دارند، چرا که در این صورت می‌توانند به قطعات کوچک‌تری از زباله فضایی تبدیل شوند. درحال حاضر نیز حلقه‌های ایجاد شده از سوی این زباله‌ها در اطراف زمین بسیاری از مدارها را غیرقابل استفاده کرده است.
در فناوری جدید محققان این پالس‌ها از خود هیچ ردی به جا نمی گذارند و هیچ مواد جامدی از آنها در مدار باقی نخواهد ماند.
بسیاری از راهکارهای پیشین برای حل این مشکل عملکرد مناسبی نداشته‌اند و حتی به ایجاد زباله‌های فضایی بیشتر منتهی شده‌اند.
این سیستم جدید که از آن با عنوان "سیستم پاک کردن زباله‌های فضایی" (SpaDE) یاد می‌شود با هدف از بین بردن زباله‌ها از مدار زمین به واسطه سوزاندن آنها برپایه پالس‌های گازهای جوی در مسیر زباله‌ها عمل می‌کند.



دو شنبه 28 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان