درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 3
بازدید دیروز : 23
بازدید هفته : 164
بازدید ماه : 202
بازدید کل : 130299
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




ایستگاه فضایی بین‌المللی مجهز به سیستم عکسبرداری پیشرفته‌ای به نام NightPod یا "پایه شب" شده است،‌ دوربینی که می‌تواند تصاویری به شدت واضح را درون پایگاهی که با سرعت 6 کیلومتر بر ثانیه در حرکت است از زمین به ثبت برساند.

تصاویری جادویی از شب های زمین

تصاویری جادویی از شب های زمین



ادامه مطلب ...


دو شنبه 28 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

پرتاب موشک کره شمالی ناکام ماندکره شمالی موشک 'ماهواره بر' خود را پرتاب کرد.
این موشک اما لحظاتی پس از پرتاب منفجر شد و موفق نشد وارد مدار زمین شود.
منابع خبری در کره شمالی نیز اعلام کرده اند موشک نتوانسته است در مدار زمین قرار گیرد. همچنین این منابع گفته اند دانشمندان این کشور به دنبال یافتن دلایل ناموفق بودن این پرتاب هستند.
مقام های آمریکا و کره جنوبی گفته اند تحولات در منطقه شبه جزیره کره را تحت نظر دارند.
یگان دفاعی هوا و فضا آمریکای شمالی (نوراد) اعلام کرده است که بررسی های اولیه نشان می دهد قسمت هایی از این موشک در ۱۶۵ کیلومتری غرب سئول در دریای زرد افتاده است. اما این یگان گفته قطعات این موشک به جایی در خشکی اصابت نکرده است.
شورای امنیت سازمان ملل متحد اعلام کرده است روز جمعه در جلسه ای اضطراری درباره نحوه برخورد با کره شمالی تصمیم خواهد گرفت.
کاخ سفید نیز در واکنش به پرتاب این موشک در اطلاعیه ای اعلام کرد علی رغم ناموفق بودن پرتاب، کره شمالی همچنان خطری برای امنیت منطقه به حساب می آید. در این اطلاعیه آمده "عمل کره شمالی تهدیدآمیز، بر خلاف قوانین بین المللی، و مغایر با تعهدات پیشین این کشور است."
قبلا کره شمالی موافقت کرده بود فعالیت های هسته ای خود را در قبال دریافت کمک های غذایی متوقف کند.
جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید گفت: "کره شمالی با انجام اینگونه عملیات تهدیدآمیز، خود را بیشتر منزوی می کند. این کشور ذخایر مالی خود را صرف خرید سلاح و تبلیغات دولتی می کند، در حالی که مردم آن گرسنه هستند."
اوسامو فوجی مورا، دبیر ارشد کابینه ژاپن هم پرتاب موشک کره شمالی را محکوم کرده و آنرا تهدیدی برای امنیت کشورش خواند.
در زمان اعلام آزمایش موشکی کره شمالی، کشورهای همسایه آن و آمریکا نگرانی های زیادی را درباره این اقدام، که به گفته آنها ناقض تحریم های شورای امنیت است، ابراز کرده بودند.
آمریکا و کشورهای همسایه گفته بودند پرتاب این موشک بهانه ای برای گسترش توانایی های نظامی کره شمالی است و صرفا سرپوشی برای آزمایش موشک های دوربرد بوده است.



دو شنبه 28 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

راز ستون سنگی مریخ چیست؟ رصدگران آماتور مریخ سال‌ها است که جسمی عجیب را بر روی سیاره سرخ رصد کرده‌اند که از سطح مریخ بیرون زده است، جسمی که موجب شگفتی آنها شده و گاه و بیگاه در اینترنت جنجال برانگیز می شود.
این جسم ظاهری مستطیل شکل دارد و به صورت عمودی بر روی سطح مریخ قرار گرفته و شباهت زیادی به "مونولیت‌ها" یا ستون‌های سنگی دارد که در فیلم علمی تخیلی "2001، ادیسه فضایی" توسط بیگانگان بر روی زمین و ماه کار گذاشته شده‌اند.
این جسم عجیب اولین بار چندین سال پیش پس از اینکه تصویر آن توسط دوربین کاوشگر اکتشافی مریخ ثبت شد، ردیابی شده است و هر از چند گاهی جنجالی در اینترنت به پا کرده و دوباره خاموش می‌شود.
با این همه این جسم بسیار غیر طبیعی است، آیا این ستون توسط بیگانگان فضایی و به دلایلی ناشناخته برافراشته شده و به موازات آن در تخیلات استنلی کوبریک و آرتور سی کلارک سازندگان فیلم "ادیسه فضایی" راه پیدا کرده و یا اینکه به صورت طبیعی به وجود آمده است؟
به گفته جاناتان هیل محقق و تکنسین تجهیزات پروازهای مریخی در دانشگاه آریزونا که پردازش بسیاری از عکس‌های ماموریت‌های مریخی را به عهده داشته است، این جرم چیزی بیش از یک تخته سنگ مستطیل شکل نیست.
دوربین هایریس که بر روی مدارگر اکتشافی مریخ از این جسم عکاسی کرده است از وضوح تصویری برابر 30 سانتیمتر در پیکسل برخوردار است که با توجه به ارتفاع 300 کیلومتری که دوربین از سطح مریخ دارد وضوح تصویری بسیار قابل توجهی است. با این همه این وضوح به اندازه‌ای دقیق نیست که بتواند ناهمواری های یک تخته سنگ را نمایش دهد و از آنجایی که شکل پیکسل‌های عکس‌ها نیز مربع است، از این رو به گفته هیل زمانی که وضوح تصویر به اندازه کافی بالا نباشد جسم به شکل مربع یا مستطیل دیده خواهد شد و هر نوع انحنایی به شکل خطوط صاف به نظر خواهند آمد.
حضور این تخته سنگ در انتهای صخره‌ای در نزدیکی تخته سنگ‌های دیگر نشان می‌دهد که این قطعه سنگ در گذشته‌های دور از صخره کنده شده و در موقعیت کنونی اش قرار گرفته است. موقعیت کنونی این تخته سنگ نیز خود دلیلی علیه نظریه نشانه گذاری توسط بیگانگان مریخی است زیرا به گفته هیل اگر قرار بود کسی نشانه ای در جایی بسازد، این بخش از صخره مریخی آخرین جایی است که ممکن است به ذهن کسی برسد.
به گزارش خبرگزاری‌ها، هیل می‌گوید ارتفاع این جرم در تصویر به دلیل پایین بودن زاویه تابش خورشید بزرگنمایی شده است زیرا تصویر در زمانی گرفته شده که خورشید در افق مریخ قرار داشته است.



دو شنبه 28 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

احتمال 99 درصدی وجود حیات در مریختحلیلهای جدید با هدف کشف ترکیبهای تازه از نمونه خاک مریخ انجام شده و به رغم تعجب دانشمندان آنها توانستند به شواهد وجود زندگی در این خاک پی ببرند آنها امروز با بررسی خاک مریخ اعلام کردند تا 99 درصد حیات در مریخ وجود دارد.
تحلیلهای ریاضیاتی از نمونه های بدست آمده از خاک مریخ نشان می دهد که نمکهای موجود در خاک این سیاره ارزیابی های اولیه را نقض کرده و ثابت می کند که این نمونه خاکها نشان دهنده زندگی میکروبی در مریخ است.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 28 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

از فضا که نگاه کنیم، تعداد پنگوئن‌ها دو برابر استدانشمندان برای شمارش پنگوئن‌های امپراطور ساکن قطب جنوب زمین، ‌راه‌حل تازه‌ای پیدا کرده‌اند:‌ سرشماری از روی تصاویر ماهواره‌ای. به نظر می‌رسد تعداد این پنگوئن‌ها دو برابر تعدادی است که پیش از این تخمین زده شده بود.

 شمارش پنگوئن‌های امپراطور کار ساده‌ای نیست. آن‌ها بخش زیادی از زمان خود را در اقیانوس قطب جنوب به سر می‌برند و زمانی هم که بالاخره به سراغ خشکی می‌آیند، معمولا در فصل زمستان است، آن هم در دوردست‌ترین و سردترین نقطه زمین که بیش از هر جای دیگری بادهای تند در آن می‌وزد. در این شرایط، دسترسی به آن‌ها برای دانشمندان بسیار دشوار است.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 28 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

پرتاب ساعت اتمی به فضا برای بهبود جهت‌یابی فضاییمحققان ناسا در حال طراحی ساعت اتمی جدیدی هستند که جهت‌یابی فضاپیماها را ارتقا بخشیده و باعث بهبود تحقیقات فضایی خواهد شد.
 ساعت اتمی جدید در آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا (JPL) در حال طراحی و ساخت است و در سال 2015 میلادی به فضا پرتاب می‌شود.
ساعت اتمی یون جیوه یک سال در فضا باقی می‌ماند و در این مدت محققان شرایط بهبود جهت یابی فضاپیماها از طریق ساعت اتمی و بررسی شرایط دشوار فضایی بر عملکرد ساعت را مورد بررسی قرار خواهند داد.




ادامه مطلب ...


دو شنبه 28 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

پایان طراحی و ساخت ماهواره ظفر علم و صنعت تا پایان سالمدیر مرکز تحقیقات فضایی دانشگاه علم و صنعت با اشاره به پایان یافتن طراحی و ساخت ماهواره ظفر تا پایان سال جاری گفت: بخش طراحی و ساخت نمونه کیفی و پروازی ماهواره ظفر در دانشگاه علم و صنعت تا پایان سال جاری به اتمام خواهد رسید.

پس از ماهواره "نوید"، ماهواره "ظفر" به عنوان دومین پروژه فضایی در دستور کار دانشگاه علم و صنعت قرار گرفت. نمونه مهندسی ماهواره ملی ‌‌ "ظفر " توسط دانشگاه علم و صنعت و به سفارش سازمان فضایی ایران طراحی و ساخته شده ‌که با استفاده از فناوریهای پیشرفته تر نسبت به ماهواره نوید، قابلیت عکسبرداری رنگی با قدرت تفکیک بهتر از 80 متر را دارد.




ادامه مطلب ...


دو شنبه 28 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان