درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 10
بازدید دیروز : 29
بازدید هفته : 148
بازدید ماه : 186
بازدید کل : 130283
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




کشف علت بهبود کارایی پیل های خورشیدی با مواد پیزوالکتریکآخرین برآورد درجه حرارت آب اقیانوس‌ها حاکی از روند صعودی آن طی قرن گذشته است. پیوسته اطلاعات تازه‌ای در این زمینه ارائه می‌شود، اما دانشمندان درصدد هستند که معمای گرم شدن آب اقیانوس‌ها را حل کنند.

اخیرا در یک تحقیق، مقایسه‌ای میان میزان درجه حرارت ثبت شده اقیانوس‌ها در دهه 1870 با درجه حرارت فعلی آب‌های آزاد صورت گرفته و نتایج بیانگر آن است که حداقل طی 100 سال اخیر روند گرم شدن آب اقیانوس‌ها در سطح جهان صعودی بوده است.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 28 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

ساخت سیستم عظیم خورشیدی گل لاله محققان سیستم عظیم خورشیدی به شکل گل لاله برای تبدیل انرژی خورشید به برق طراحی کرده‌اند.

 این سیستم عظیم خورشیدی گل لاله به ارتفاع 35 متر در نزدیکی شهر آلمریا در جنوب اسپانیا طراحی و ساخته شده است. پیش از این نیز نمونه‌ای از سیستم خورشیدی گل طراحی شده بود.
انرژی خورشید توسط 52 آینه یا هلیواستیت که در پایین سیستم تعبیه شده اند، جمع آوری شده و به حباب بالای گل لاله بازتابانده می شوند؛ در این زمان دمای داخل حباب به یک هزار درجه سانتیگراد می‌رسد که در ژنراتور توربین و برای تولید برق استفاده می‌شود.
بر خلاف سایر سیستم های خورشیدی که از آب، روغن یا نمک‌های معدنی برای انتقال گرما و حرارت تولید شده استفاده می کنند، در سیستم گل لاله از هوای اتمسفر استفاده می شود. شب هنگام نیز این سیستم می‌تواند توسط سوخت‌هایی مانند گاز طبیعی یا گازوئیل برای تولید برق مورد استفاده قرار گیرد.
ظرفیت خروجی سیستم خورشیدی 100 کیلووات است که می‌تواند برق مورد نیاز 60 تا 80 خانه را تأمین کند. حداکثر کارآیی این سیستم 25 سال اعلام شده است.
کار ساخت سیستم خورشیدی هفت ماه بطول انجامید و این سیستم قابلیت طراحی در مقیاس‌های مختلف برای استفاده در مصارف خانگی را نیز دارد.



پنج شنبه 24 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

ماهواره نوید غیرفعال شدمدیر مرکز تحقیقات فضایی دانشگاه علم و صنعت در ارتباط با آخرین وضعیت ماهواره نوید علم و صنعت گفت: 12 فروردین ماه پایان ماموریت 60 روزه ماهواره نوید بود و ارتباط گیری با این ماهواره هر روز سخت‌تر می‌شود.
با توجه به اینکه مدت زمان ماموریت ماهواره نوید 60 روزه بوده با اعلام مسئولان، 14 فروردین‌ماه جاری پایان ماموریت این ماهواره اعلام شده بود.
حسین بلندی در پاسخ به پرسش مهر مبنی براینکه آیا ماموریت ماهواره نوید علم و صنعت بر مدار زمین به اتمام رسیده یا ادامه دارد، اظهار داشت: ماهواره نوید هنوز در مدار قرار دارد اما ارتباط گیری بسیار سخت شده است زیرا از محلی که بوده فاصله گرفته و ما عملاً ماهواره نوید را یک ماهواره غیرفعال می دانیم.




ادامه مطلب ...


پنج شنبه 24 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

دوربین مدارگرد اکتشافی مریخ موفق به ثبت حرکت چرخشی یک تنوره دیو مریخی با ارتفاع 20 کیلومتر در بخش شمالی این سیاره شده است.

 

تنوره دیو بر سطح مریخ
تنوره دیو در سطح مریخ



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 24 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

عکاس خوش ذوق آسوشیتدپرس توانست تصاویری تماشایی از ماه کامل آوریل که به "ماه صورتی" معروف است، تهیه کند.
به طور سنتی، ماه کامل آوریل (فروردین) با عنوان "ماه صورتی" شناخته می شود. از دیگر اسامی این ماه کامل می توان به "ماه کامل جوانه زدن سبزه ها"، "ماه کامل ماهی" (زمانی که ماهی های قزل آلا تخم ریزی می کنند) و "ماه تخم مرغی" (به خاطر شکل ظاهری و نزدیکی به عید پاک) اشاره کرد.
جمعه شب، "جولیو کورتز"، عکاس خوش ذوق خبرگزاری آسوشیتدپرس توانست از فرصت استفاده کند و تصاویری تماشایی از "ماه صورتی" در نوک ساختمان مشهور "امپایر استیت" نیویورک و در پس زمینه یک هواپیما بگیرد.
علاوه بر ماه صورتی، در تقویم میلادی تنها قمر زمین در ماه ژوئن دو بار کامل می شود که انگلیسی ها به این پدیده "ماه آبی" می گویند.
 

تصاویری تماشایی از ماه صورتی



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 24 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

فیل بر سطح مریخمدارگرد اکتشافی مریخ تصویری دیدنی به شکل یک فیل از جریان گدازه آتشفشانی بر سطح سیاره سرخ ثبت کرده است
 ناسا به تازگی تصویر دیدنی از جریان گدازه بر سطح مریخ منتشر کرده است که توسط دوربین‌های مدارگرد مریخ "های رایز" در دومین منطقه آتشفشانی سیاره سرخ موسوم به Elysium Planitia تهیه شده است.
نقش فیل که بر سطح مریخ نقش بسته است، نگاه اجمالی از تغییرات زمین شناسی سیاره مریخ در طول میلیاردها سال را در اختیار محققان قرار می‌دهد.
این تصویر یک مثال دیگر از پدیده‌ای موسوم به پاریدولیا (Pareidolia) است که باعث تجسم اشکال مختلف در میان تصاویر می‌شود و پیش از این نیز تصاویر چهره انسان، پری دریایی یا طرح لبخند بر روی سطح سیاره سرخ دیده شده است.
آلفرد مکوین از محققان اخترشناسی دانشگاه آریزونا تأکید می‌کند: جریان‌های گدازه‌ای سطح وسیعی را می‌پوشانند و به نظر می‌رسد وضعیت جریان‌های گدازه‌ای بر سطح سیاره سرخ مانند گدازه‌های آتشفشانی بر روی زمین است و شواهد زیادی در خصوص حرکت سریع جریان گدازه‌ای بر سطح مریخ به دست آمده است.

دوربین‌های مدارگرد "های رایز" ناسا در شش سال گذشته بیش از 22 هزار تصویر با کیفیت بسیار بالا از سطح مارتیان مریخ شامل دو هزار و 444 تصویر سه بعدی آناگلیف تهیه و به زمین مخابره کرده است.




پنج شنبه 24 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

سیاره زهره شفق قطبی داردکاوشگر ونوس اکسپرس آژانس فضایی اروپا دریافت که باوجود اینکه سیاره زهره میدان مغناطیسی ندارد اما پدیده هایی چون شفقهای قطبی زمین در آن دیده می شود.
 منظومه خورشیدی ما هنوز ناشناخته های شگفت انگیز بسیاری را در خود جای داده است. یکی از این ناشناخته ها سیاره زهره (ونوس) است.
در دهه 60 دانشمندان می دانستند که این سیاره تقریباً بدون میدان مغناطیسی است. برای مثال، این بدان معنی است که هیچ شفق قطبی در زهره دیده نمی شود.



ادامه مطلب ...


پنج شنبه 24 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان