درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 1
بازدید دیروز : 29
بازدید هفته : 139
بازدید ماه : 177
بازدید کل : 130274
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




 

اولین نورگیری رصدخانه ملی در اواخر سال 91رئیس پژوهشگاه دانشهای بنیادی با اشاره به آغاز عملیات ساخت رصدخانه ملی در سال جاری گفت: بر اساس برنامه های تعیین شده امیدواریم تا پایان سال جاری و یا اوایل سال 92 اولین نورگیری این رصدخانه صورت گیرد.
پروژه رصدخانه ملی اولین طرح کلان ملی ایران در دهه 70 به شمار می رود. هم اکنون طراحی مفهمومی و مکان یابی آن به اتمام رسیده و کلنگ ساخت این رصدخانه در ایام دهه فجر سال گذشته بر زمین زده شد.

قله گرگش در نزدیکی قمصر کاشان محل احداث رصدخانه ملی
بر اساس برنامه ریزیهای انجام شده مکان احداث این رصدخانه در ارتفاع 3 هزار و 600 متری قله "گرکش" در اطراف قمصر کاشان تعیین شده و بر این اساس عملیات ساخت رصدخانه آغاز شده است.
قله گرگش در نزدیکی قمصر کاشان محل احداث رصدخانه ملی
به گفته دکتر رضا منصوری مجری طرح رصدخانه ملی به منظور دسترسی بهتر به قله و آغاز عملیات ساخت رصدخانه از کنار جاده آسفالته موجود از قمصر به سمت کامو، جاده دسترسی خاکی به طول 12 کیلومتر به سمت محل احداث رصدخانه کشیده شد.
وی در گفتگو با خبرنگار مهر، خاطر نشان کرد: ساختمان پشتیابی 300 متر پایین تر از نوک قله خواهد بود. در این مرحله اقدام به ساخت ساختمانهای پشتیبانی و کارگاهی که برای رصدخانه بسیار مهم است می شود.
آغاز عملیات ساخت رصدخانه ملی
رئیس پژوهشگاه دانشهای بنیادی نیز در این زمینه در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به جزئیات رصدخانه ملی، اظهار داشت: فازهای طراحی و فنی رصدخانه ملی به مراحل نهایی رسیده است به گونه ای که حدود 60 تا 65 درصد این پروژه اجرایی شده است.
 
دکتر محمد جواد لاریجانی زمان آغاز عملیات ساخت این پروژه ملی را از سال جاری دانست و یادآور شد: با نهایی شدن این پروژه یکی از آرزوهای دیرینه محققان کشور در حوزه های مرتبط محقق می شود.
اعلام زمان اولین نورگیری
رئیس پژوهشگاه دانشهای بنیادی با اشاره به آغاز مراحل ساخت رصدخانه ملی، اضافه کرد: این پروژه بر اساس برنامه های تعیین شده به پیش می رود و امیدواریم در پایان سال 91 و اوایل سال 92 اولین نورگیری این رصد خانه صورت گیرد.
امکان ارتقای تلسکوپ 3.5 متری
لاریجانی به بیان جزئیات تلسکوپ نصب شده در این رصدخانه پرداخت و افزود: تلسکوپی که برای این رصدخانه در نظر گرفته شده است یک تلسکوپ 3.5 متری است.   
وی در خصوص طولانی شدن طراحی و ساخت این تلسکوپ و عقب ماندن کشور از تجهیزات پیشرفته دنیا در این زمینه توضیح داد: تلسکوپ در نظر گرفته شده کاملا حرفه ای و پیشرفته است و در زمان بهره برداری به لحاظ فناوری در سطح تلسکوپهای پیشرفته دنیا است.
لاریجانی در عین حال خاطر نشان کرد: پس از بهره برداری در صورت نیاز امکان بهبود و ارتقای فناوری در این تلسکوپ پیش بینی شده است.



شنبه 19 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

آغاز عصر اکتشافات فضایی کم‌هزینهمحقان سوئیسی دست به ساخت سیستم رانش ماهواره زده‌اند که می‌تواند مسیر زمین تا ماه را با یک دهم لیتر سوخت بپیماید
 وزن این موتور کوچک تنها چند صد گرم بوده و با یک ترکیب شیمیایی یونی کار می‌کند. بدین شکل که از برق برای استخراج یون و تولید نیروی محرکه استفاده می‌کند. این موتور کوچک برای پرتاب ماهواره به مدار ساخته نشده بلکه در عوض به مانور فضاپیما در فضا کمک می‌کند که پیش از این نیازمند موتورهای عظیم‌الجثه و گران بود.
اولین پیش ساخت این موتور قرار است توسط آزمایشگاه‌های موسسه پلی‌تکنیک فدرال لوزان رونمایی شود و محققان امیدوارند این فناوری بتواند آغازگر عصر جدید اکتشافات فضایی کم هزینه باشد.
ماهواره‌های کوچک از هزینه بسیار کمتری نسبت به انواع بزرگ‌تر آن برخوردار بوده اما اخیرا از کمبود یک سیستم رانش موثر رنج می‌برد.
این در حالیست که محققان سوئیسی امیدوارند که این موتور "ریز رانشی (MicroThrust)" که به ماهواره قابلیت تغییر مسیر در مدار با سرعت 40 هزار کیلومتر در ساعت را می‌دهد، بتواند پاسخی برای این نیاز باشد.
این موتور قرار است بر روی ماهواره CleanSpace One که در حال حاضر برای پاکسازی فضا از ضایعات فضایی در حال ساخت است، نصب شود.
ماهواره 11 میلیون دلاری قرار است به جمع‌آوری توده‌های ضایعات مداری پرداخته و آنها را به سوی جو زمین پرتاب کند تا در زمان ورود مجدد در آن بسوزند



شنبه 19 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 

ساخت تلسکوپ عظیم رادیویی محققان نجوم با مرتبط کردن پنج تلسکوپ در کره جنوبی و استرالیا، موفق به ساخت یک تلسکوپ عظیم رادیویی به وسعت پنج هزار مایل شدند.
در این طرح دو تلسکوپ در ایالت‌های «نیوسالت ولز» و «تاسمانی» استرالیا با دو تلسکوپ در سئول و یک تلسکوپ در «اولسان» کره جنوبی با یکدیگر مرتبط شدند.
«فیلیپ دیاموند» مدیر سازمان تحقیقات علمی و صنعتی استرالیا این اقدام را ادامه همکاری مشترک با کشورهای آسیایی در حوزه اخترشناسی رادیویی عنوان می‌کند. پیش از این نیز محققان استرالیایی در طرحی مشابه چندین تلسکوپ را با تلسکوپ‌هایی در ژاپن و چین مرتبط کردند.
با استفاده از این تلسکوپ رادیویی عظیم محققان موفق شدند کهکشان J0854+2006 را در فاصله 3.5 میلیون سال نوری به مدت پنج ساعت و با وضوح تصویری بسیار بالا رصد کنند.
محققان استرالیایی اعلام کرده‌اند، قدرت وضوح تصویری تلسکوپ رادیویی عظیم ایجاد شده در این روش 100 برابر تلسکوپ فضایی هابل است.



شنبه 19 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 

ماهواره جاسوسی آمریکا به فضا پرتاب شد موشک Alliance Delta 4 برای انتقال ماهواره جاسوسی آمریکا از پایگاه فضایی کالیفرنیا به فضا پرتاب شد.

 این موشک روز گذشته ساعت 23:12 به وقت گرینویچ از پایگاه نیروی هوایی واندنبرگ واقع در سواحل کالیفرنیا به فضا پرتاب شد تا ماهواره طبقه‌بندی شده آمریکا موسوم به NROL-25 را در مدار زمین قرار دهد.
این پرتاب چندین نوبت بدلیل بروز نقص فنی و شرایط نامناسب جوی لغو شده بود.
برای نخستین بار از بوستر موسوم به Delta 4 Mediumplus 5,2 در این موشک استفاده شده است که شامل دو بوستر موشک سوخت جامد دوقلو در کنار هسته Delta 4 است. با توجه به مأموریت جاسوسی ماهواره NROL-25 پخش زنده چند دقیقه پیش از پرتاب متوقف شد.
به گفته مقامات مسؤول، این نخستین پرتاب از مجموع چهار ماهواره جاسوسی متعلق به دفتر شناسایی ملی آمریکا (NRO) محسوب می‌شود که تا پایان سال 2012 میلادی به فضا پرتاب خواهند شد و قرار است ماهواره های جاسوسی طی پنج ماه به فضا پرتاب شوند.
این مرکز در هفت ماه پایانی سال گذشته میلادی نیز شش فضاپیمای اکتشافی به فضا پرتاب کرد.



شنبه 19 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

فشار جو فشار به عنوان نیرو بر واحد سطح تعریف می شود. فشار یک گاز برابر با نیرویی است که گاز به واحد سطح جدا از ظرف خود وارد می کند. واحد نیرو در SI ، اسحاق نیوتن است و واحد فشار یک واحد فرعی SI است که یک اسحاق نیوتن بر متر مربع می باشد که در کنفرانس عمومی اوزان و مقادیر ، نام پاسکال بر آن پذیرفته شد. ولی شیمیدانها معمولا فشار گاز را در ارتباط با فشار جو اندازه گیری می کنند.



ادامه مطلب ...


شنبه 19 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

نتایج مثبت اولین تست ماهواره های گالیلهدانشمندان فضایی اروپا اعلام کردند که اولین نتایج تست ماهواره های شبکه موقعیت یاب اروپایی در پروژه گالیله مثبت بوده است.
دو ماهواره نخست پروژه "گالیله" از برنامه رقابتی آژانس فضایی اروپا با "جی. پی. اس" آمریکا سرانجام پس از سالها انتظار اکتبر گذشته همراه با موشک سایوز ST-B از گویان فرانسه پرتاب شدند.
سیستم گالیله که شامل 30 ماهواره است که تا سال 2020 باید وارد عمل شوند بسیار پرقدرت بوده و قادر خواهد بود با دقت کمتر از 10 سانتیمتر موقعیتها را نشان دهد.
اتحادیه اروپا به ترتیب در سالهای 2005 و 2008 دو ماهواره آزمایشی این پروژه به نامهای Giove B و Giove A یا Astrium را به منظور آزمایش سیستمهای ماهواره ای در مدار قرار داده بود.
براساس گزارش اسپیس نیوز، این چهار ماهواره هسته اصلی پروژه گالیله را خواهند ساخت. اسا تضمین کرده است که گالیله از سه ماهه نخست سال 2014 سه سرویس خود را آغاز می کند.
این سرویسها عبارتند از: یک سرویس پایه (Open Service)، یک سرویس دولتی (Public Related Service) و یک سرویس جستجو و نجات (Search and Rescue Service)
از سال 2000 تا سال 2014 در مجموع 5 میلیارد یورو برای پروژه "جی. پی. اس" اروپا هزینه خواهد شد و از سال 2014 تا 2030 به یک میلیارد یورو دیگر برای هزینه های توسعه و حفظ ماهواره ها نیاز است.
اکنون محققان مرکز کنترل گالیله در مرکز فضایی فوچینو در ایتالیا که یکی از مراکز کنترل این پروژه عظیم اروپایی است اعلام کردند که سیگنالهای دقیقی را که عملکرد و کارایی این ماهواره های آزمایشی را نشان می دهند دریافت کرده اند.
علاوه بر مرکز فوچینو، مرکز کنترل پروژه گالیله در مونیخ آلمان نیز صحت عملکرد این ماهواره ها را تائید کرد.



شنبه 19 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

رمز و راز الکتریسیته ساکن(2)ادامه ی را ه های از بین بردن الکتریسیته ساکن
موها:
اگر تا الآن از نرم کننده ی مو استفاده نمی کردید، شاید وقت آن رسیده باشد که این کار را انجام دهید. این کار به موها کمک می کند تا از شر الکتریسیته خلاص شوند. جنس موهایتان چه خشک باشد، چه چرب، و یا معمولی، باز هم می توانید از نرم کننده استفاده کنید. فقط سعی کنید که نرم کننده به ریشه ها و کف سر برخورد نکند. نرم کننده را بر روی ساقه ی مو بزنید تا هم الکتریسیته نداشته باشد و هم موهایتان روغنی، چرب و بی حالت نشوند.
کاغذ خشک کن در اینجا هم به کمک شما خواهد آمد. کاغذ خشک کن را در امتداد موها قرار داده و از سمت ریشه پایین آورده، بر روی ساقه ها بکشید و تا نوک موها بروید. اگر جنس موهایتان نازک و چرب است، سعی کنید کاغذ خشک کن به کف سر شما تماس پیدا نکند. یک تکه کاغذ خشک کن استفاده شده خیلی بهتر کار شما را راه می اندازد تا یک تکه کاغذ خشک کن نو



ادامه مطلب ...


شنبه 19 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان