درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 28
بازدید دیروز : 109
بازدید هفته : 137
بازدید ماه : 175
بازدید کل : 130272
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




رمز و راز الکتریسیته ساکن(1)جسمی که الکترون از دست می‌دهد، دارای بار مثبت و جسمی که الکترون می‌گیرد، دارای بار منفی می‌شود. نوع و جنس جسم در جابه‌جایی تعداد الکترون، نقش بسیار مهمی دارد. در حقیقت این نوع جسم است که تعیین‌کننده مقدار تجمع بارالکتریکی در اجسام مختلف است.
موها و همچنین اجسام پلاستیکی یا اجسامی که از جنس نایلون هستند، در صورت تماس با اجسام دیگر از توانایی بیشتری در تجمع بار الکتریکی ساکن برخوردارند. اجسامی که بار الکتریکی دارند، ذرات معلق بسیار ریز موجود در محیط را به خود جذب می‌کنند. در حقیقت بار الکتریکی ایجاد شده در یک جسم، بار اضافی را در جسمی که در نزدیکی آن قرار دارد، ایجاد می‌کند و به این ترتیب، اجسامی که این بار اضافی در آنها ایجاد شده است، به طرف آن جذب می‌شوند. به همین دلیل است که همیشه گرد و خاک زیادی روی صفحه تلویزیون یا میز تلویزیون جمع می‌شود. دندانه‌های شانه نیز به همین دلیل مسیر جریان آب را به طرف خود تغییر جهت می‌دهد. بار الکتریکی شانه، مولکول‌های آب را به خود جذب می‌کند. از آنجا که مولکول‌های تشکیل‌دهنده جریان آب به آسانی جابه‌جا می‌شوند، با نزدیک شدن شانه به مسیر جریان آب، تغییر مسیر جریان مولکول‌های آب را می‌توان به‌وضوح مشاهده کرد.




ادامه مطلب ...


نخستین کیهان‌نورد جهان چگونه کشته شد7 فروردین 1347 ـ شهرک ستارگان ـ حومه مسکو: جلوی آینه نگاهی به سر و وضع خودش انداخت. همه چیز مرتب بود! لبخندی زد و از آپارتمانش بیرون آمد. پله‌ها را خیلی سریع پایین آمد و با سوارشدن به ماشین ولگای سیاهش، به طرف فرودگاه نظامی چکالفسکی راه افتاد.
جلوی نگهبانی، سربازی که مسوول کنترل بود، با دیدن ولگای سیاه با نمره 78 ـ 78 ـ ام.او.دی نیازی ندید از کیوسک بیرون آمده و مدارک راننده را کنترل کند.



ادامه مطلب ...


شنبه 19 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 

صفحات خورشیدی چیست؟صفحات خورشیدی، از ترکیبات نیمه هادی ساخته شده اند که وظیفه آن ها تبدیل انرژی نورانی خورشید به انرژی الکتریکی می باشد. این صفحات بانامفتوولتائیک (PhotoVoltaic) یا سولار (Solar) شناخته می شوند.صفحات فتوولتائیک (PhotoVoltaic) از نظر تکنولوژی به 3 دسته تقسیم بندی می شوند. صفحات فتوولتائیک پلی کریستال (Photovoltaic Polycrystalline Panels)،صفحات فتوولتائیک مونوکریستال(Photovoltaic MonocrystallinePanels)وصفحات فتوولتائیک نواری(Thin Film)

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 



ادامه مطلب ...


شنبه 19 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

CO2حاضر در اتمسفر در نقش یک سپر حرارتی برای زمین کار می‌کند و با اثر گلخانه‌ای طبیعی خودظ¬ از سرما در زمین جلوگیری می‌کند. اگرچه تراکم‌های بالای دی اکسید کربن در جو زمین، که با سوختن سوخت‌های فسیلی تولید می‌شود، به عنوان آلاینده جوی شناخته می‌شود.

شناخت بیشتر دی اکسیدکربن


جالب است بدانید مقدار دی اکسید کربن زمین تقریبا"با سیاره زهره برابر است.این گاز در زهره به شکل ابرهایی با ضخامت زیاد است ولی در زمین  بصورت سنگهای آهکی در trust  وجود دارد.دی اکسید کربن ابتدا در جو زمین بوده , سپس با آب اقیانوسها ترکیب شده وبصورت سنگهای آهکی در آمده است.گفتنی است در حال حاضر مقدار دی اکسید کربن اقیانوسهای زمین 60 برابر موجودی آن در جو زمین می باشد.CO2 با نام گازکربنیک هم شناخته می شود.

 



ادامه مطلب ...


شنبه 19 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

گردباد عظیم خورشیدی به تصویر کشیده شدرصدخانه دینامیک خورشیدی در جدیدترین مشاهدات خود موفق به ثبت یکی از بزرگ‌ترین گردبادهای خورشیدی در سطح این ستاره شده که می‌تواند پنج زمین را در خود ببلعد
این توده عظیم در حال پیچشT از گاز بسیار داغ در دمایی بین 90 هزار تا 3.6 میلیون درجه فارنهایت تشکیل شده است.
این توفان طی یک دوره سه ساعته از سطح خورشید به ارتفاع حدود 201 هزار کیلومتری رسیده که برابر با نیمی از فاصله میان زمین تا ماه است.
سرعت حرکت این گازهای داغ تا حدود 300 هزار کیلومتر در ساعت می‌رسد. در مقایسه، سرعت گردبادهای زمینی معمولا 160 کیلومتر در ساعت است.
دانشمندان پیش از این، گردبادهای خورشیدی کوچک‌تر را با دیگر ماهواره‌های رصد خورشید مشاهده کرده بودند، اما این پدیده که در سپتامبر 2011 رصد شد، اولین موردی بود که تا به تصویر کشیده شده است.
پس از این، محققان موفق به مشاهده حداقل یک گردباد خورشیدی دیگر در سطح این ستاره شده‌اند که به اندازه زمین بوده است.
این گردبادها معمولا مقدمه‌ای بر پدیده گدازه‌های تاجی خورشید بوده که طی آن فورانی از ذرات بادار این ستاره در فضا پراکنده می‌شود. به نظر می‌رسد که این جرقه‌ها با تعاملات میان خطوط میدان مغناطیسی خورشید در ارتباط بوده که حرکات پیچشی آن باعث شکل گرفتن گردباد خورشیدی می‌شود




شنبه 19 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

ابرها به زمین نزدیک تر می‌شوندتحقیقات جدید نشان می‌دهد، پدیده گرمایش جهانی باعث نزدیک‌تر شدن ابرها به زمین شده‌اند.

 نتایج تحقیقات محققان دانشگاه اوکلند نشان می‌دهد، طی یک دهه اخیر ارتفاع ابرها کاهش یافته و به زمین نزدیک‌تر شده‌اند و علت اصلی این مسأله نیز گرمایش جهانی عنوان شده است.
در سال 1999 میلادی ماهواره «ترا» ناسا با سیستم اسپکترورادیومتر چند زاویه‌ای (MISR) به فضا پرتاب شد تا تغییرات جوی را مورد بررسی قرار دهد.
این ماهواره مجهز به 9 دوربین تصویربرداری است که می‌تواند از زوایای مختلف از ابرها تصویربرداری کند.
پروفسور «راجر دیویس» سرپرست تیم تحقیقاتی، تصاویر ماهواره «ترا» در 10 سال اخیر را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است. با اندازه‌گیری ارتفاع و سرعت حرکت ابرها مشخص شد که ابرها در طول این مدت به زمین نزدیک‌تر شده اند.
«دیویس» از ادامه تحقیقات در این زمینه خبر داد و تأکید کرد که تا یک دهه آینده محققان قادر خواهند بود اطلاعات بیشتری در خصوص اثرات گرمای هوا در وضعیت ابرها بدست آورند.
میزان دی اکسید کربن هر روز در حال افزایش است و این فرایند منجر به گرم شدن زمین و افزایش دمای سطح خواهد شد که باعث نزدیک‌تر شدن ابرها به زمین می‌شود و به تبع آن، حجم ابرهایی که در ارتفاعات بالاتر قرار دارند، هر روز در حال کاهش یافتن است.
نتایج این تحقیق در مجله تحقیقات ژئوفیزیک (Geophysical Research Letters) به چاپ رسیده است.



دو شنبه 14 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

غبار و تور در فضا

این شبکه درخشان و زیبای غبار و ستارگان در NGC 7049، کهکشانی در صورت فلکی هندی در آسمان جنوبی است.
در اطراف 7049 خوشه‌های کره‌ای درخشانی دیده می‌شوند که مجموعه‌هایی از ستارگان هستند که به دور مرکز کهکشان می‌چرخند.
تلسکوپ فضایی هابل این عکس را در سال 2009 گرفته است.




دو شنبه 14 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان