درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 12
بازدید دیروز : 29
بازدید هفته : 150
بازدید ماه : 188
بازدید کل : 130285
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




آتش در فضا مانند همزاد زمینی خود هم می‌تواند مفید باشد و هم بلای جان. اصولا با اینکه بیش از ۵۰ سال از آغاز عصر فضا می گذرد، هنوز هم نیروی اصلی پیشران در فضا از سوختن دو ماده شیمیایی در کنار هم تامین می‌شود. از این رو افزایش علم و دانش بشر به احتراق و سوختن مواد در فضای ماوراء جو، جایی کهبی وزنی حکمفرماست برای آینده سفرهای فضایی بشر واجب و ضروری است. از دیگر سو امروزه در هر لحظه حداقل شش فضانورد در فضا زندگی می‌کنند. ایستگاه بین‌المللی فضایی که تا همین اواخر و قبل از ارسال ایستگاه فضایی چینی‌ها تنها مقصد مداری انسان محسوب می‌شد، همیشه شاهد حضور انسانهای شجاعی در عرشه خود است که برای بقا به اکسیژن نیاز دارند. وجود اکسیژن در یک کابین فضایی که مملو از سیم‌های برق فراوان در دیواره‌های خود است و وجود مواد قابل احتراق فراوانی که اطراف آنها را دربرگرفته است، شرایط بسیار عالی و بی‌نظیری برای یک فاجعه آتش‌سوزی را در دل نهفته دارد. این هم دومین دلیل مهم برای مطالعه فرایند احتراق در فضا و در شرایط بی وزنی است.



ادامه مطلب ...


چهار شنبه 9 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 

سنت هفت سین در سال نو ایرانیروزهای آخر اسفند در اکثر خانه‌های ایرانی حال و هوای تقریبا مشابهی دارد. برای خانواده‌هایی که هنوز به سنت‌های باستانی پایبندند٬ استقبال از بهار پیش از خانه تکانی و با دست به کار شدن برای سبز کردن سبزه‌ها آغاز می‌شود. مراقبت هر روزه از جوانه‌های سبزی که قرار است به نمادی مهم از هفت‌سین ایرانیان بدل شود٬ باعث می‌شود تا نزدیک شدن بهار٬ هر روز بیشتر از روز قبل خود را به رخ بکشد. خانه تکانی، برگزاری جشن چهارشنبه سوری و در نهایت مهیا شدن برای پهن کردن سفره هفت‌سین در آخرین ساعات زمستان فضای هر خانه‌ای را به تناسب حال و احوال اعضایش دستخوش دگرگونی می‌کند. این فضا برای کودکان و نوجوانان که نخستین تجربه‌های خود را از نوروز سپری می‌کنند شگفت‌انگیزتر و ماجراجویانه‌تر است. در حالی که بزرگترها مشغول انجام آخرین کارهای بازمانده از سال قبل هستند٬ سپردن وظیفه رنگ کردن تخم‌مرغ‌های رنگی به بچه‌ها٬ اندکی از شور و بی‌تابی آنها برای رسیدن سال نو را کنترل می‌کند اما همه این شور و حال‌ها با لحظه جادویی آوردن بسته‌های هدیه سال نو بر سر سفره هفت سین قابل مقایسه نیست. برای فرزندان کوچک خانواده دیگر صبر کردن تا تحویل سال به یکی از آزمون‌های دشوار زندگیشان تبدیل می‌شود و در نهایت نقطه اوج همه این مقدمات در لحظه مسحور کننده سال تحویل قرار دارد.

ادامه مطلب ...


چهار شنبه 9 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان


جان گلن سوار بر کپسول فضایی فرندشیپ-7 و منتظر پرتاب به فضاهنوز چند ثانیه‌ای به روشن شدن موتورهای قدرتمند موشک فضایی اطلس باقی مانده بود. جان گلن در حالی که تلاش داشت با حرکت دادن دست و پای خود در فضای تنگ و خفه کپسول فضایی مرکوری که او خودش آن را فرندشیپ-۷ نام نهاده بود٬ خستگی ساعتها نشستن و انتظار کشیدن را از تن بیرون کند٬ با دقت به صحبت‌های خدمه کنترل زمینی گوش می‌داد و نگران بود که نکند این بار هم به روال دفعات قبل٬ پرواز تاریخی‌اش به تعویق افتد. در دفعات گذشته آب و هوا٬ اشکال در فضاپیما و یا موشک فضایی٬ بارها سفر جان را به عقب انداخته بود اما گویا این بار ابر و باد و مه و خورشید و فلک دست به دست هم داده بودن تا گلن نام خود را به عنوان نخستین فضانورد آمریکایی که سفر مداری به فضا انجام می‌دهد٬ ثبت کند.



ادامه مطلب ...


چهار شنبه 9 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

ش تلسکوپ غولپیکر ویستا که متعلق به رصدخانه اروپای جنوبی است ( European Southern Observatory (ESO). ) تصویری بسیار دیدنی از 200.000 کهکشان به ثبت رسانده است. این تلسکوپ در طیف مادن قرمز ( near-infrared ) تصویر برداری می کند و تصویر جدید آن برای دانشمندان بسیار ارزشمند است. 

تصویر تهیه از اعماق آسمان حاصل 6000 تصویر و 55 ساعت تصویربرداری از قسمتی از صورت فلکی سکستان است که توانسته تعداد 200.000 کهکشان را ثبت کند. دانشمندان هم اکنون در حال بررسی این تصویر هستند تا بتوانند اطلاع ارزشمند آن را استخراج کنند. ضمناً مشاهده این نور های رسیده از کهکشان های دور دست و مطالعه در مورد آنها تنها راه دریافت اطلاعت و تحقیق در مورد کهکشان ها و نحوه پیدایش آنهاست.




ادامه مطلب ...


چهار شنبه 9 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 

نوع جدیدی از نوسان نوترینوهاگروهی از فیزیکدانان چینی که در "آزمایش راکتور نوترینوی خلیج دایا" کار می‌کنند موفق شدند نوع جدیدی از نوسان نوترینو را کشف کنند

 نوترینوها به طور مداوم در هسته ستارگان و سایر واکنش‌های هسته‌ای تولید می‌شوند.

این ذرات بار الکترومغناطیسی ندارند و با سایر مواد به روشی به شدت ناچیز و از طریق نیروی هسته‌ای ضعیف و نیروی گرانشی فعل و انفعال می‌کنند. به همین دلیل، آشکارسازی آنها چالشی بزرگ برای بزرگ‌ترین آزمایشگاه‌های فیزیک ذرات دنیا به شمار می‌رود.



ادامه مطلب ...


چهار شنبه 9 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 

«دارپا» خواستار ساخت ماهواره‌های یک بار مصرف شدسازمان پروژه‌های تحقیقات دفاعی پیشرفته آمریکا (دارپا) از کارشناسان خواستار کمک برای ساخته مجموعه‌ای از ماهواره‌ها شده که به سربازان خارج از کشور، اجازه دسترسی به تصاویر ماهواره‌ای تقریبا زنده را از موقعیت خود خواهد داد.

 پروژه «مرا ببین » (SeeMe) دارپا که مخفف «تاثیرات فضایی فعال شده برای تعاملات نظامی» بوده، به سربازان اجازه خواهد داد تا با فشردن دکمه بر روی دستگاهی مانند گوشی همراه هوشمند یا تبلت، تصاویر ماهواره‌ای را در کمتر از 90 دقیقه دریافت کنند.



ادامه مطلب ...


چهار شنبه 9 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 

حیرت محققان نجوم از شیء اسرار آمیز در نزدیکی سطح خورشیدحضور «ستاره مرگ» در فاصله بسیار نزدیک با سطح خورشید باعث حیرت محققان نجوم شده است.

در تصاویر تلسکوپ مدارگرد ناسا یک شیء تاریک و در اندازه یک سیاره دیده می‌شود که در فاصله‌ای بسیار نزدیک از سطح خورشید در حال حرکت است و مانند آن به نظر می‌رسد که توسط یک لوله در حال سوخت‌گیری از خورشید است.



ادامه مطلب ...


چهار شنبه 9 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان