درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 24
بازدید دیروز : 109
بازدید هفته : 133
بازدید ماه : 171
بازدید کل : 130268
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




کشف یک ستاره نوترونی که مدلهای تئوریک را تائید می کندگروهی از دانشمندان "ام. آی. تی" برای اولین بار به صورت تجربی نشان دادند پلاسمایی که از یک ستاره همسایه به سطح یک ستاره نوترونی برخورد می کند، می تواند انفجارات گرمایی هسته ای تولید کند.

ستارگان نوترونی یا تپ اخترها (پالسارها) به طور مداوم ماده را از فضای پیرامون خود می مکنند و منجر به واکنشهای بسیار خش گرمایی هسته ای می شوند که دانشمندان تاکنون تنها محاسبات تئوریک این انفجارات را انجام داده بودند.



ادامه مطلب ...


سه شنبه 8 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

پیش بینی آینده انسان و زمینهفته نامه «نیو ساینتیست» در گزارشی، آینده زمین و بشر را در 100 هزار سال آینده مورد بررسی قرار داده است.

فکر کردن به آینده برای انسان امروز در کل به معنی آماده یا نگران شدن درباره چیزی است که می تواند تا شش ماه آینده (رسیدن روبات کنجکاوی به مریخ و احتمال کشف اشکالی از حیات در سیاره سرخ)، تا دو سال آینده (اقتصاد جهانی رشد دوباره خود را آغاز می کند) یا تا 20 سال آینده (چین به ابرقدرت دنیا تبدیل می شود)، رخ دهد.



ادامه مطلب ...


سه شنبه 8 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

رصدخانه خورشیدی ناسا روز سه شنبه تصاویری از یک مثلت سیاه عظیم روی خورشید را به ثبت رساند.

 این حفره غول پیکر که کاملاً شبیه به یک مثلت به نظر می رسد احتمالاً یا یک خطای دیداری یا یک منطقه تیره است که در اثر بادهای خورشیدی ایجاد شده است.

برپایه معتبرترین فرضیه، این شکل غیرعادی مثلثی یک "چاله تاجی" (Coronal hole) است. باوجود این، هنوز دانشمندان هیچ توضیح علمی رسمی درخصوص دلیل پیدایش این پدیده روی خورشیدی ارائه نکرده اند.


تصاویر غیرعادی از یک مثلت سیاه روی خورشید



ادامه مطلب ...


سه شنبه 8 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

تقویت احتمال بطلان نظریه نسبیتدانشمندان مرکز هسته ای اروپا (سرن) بار دیگر در تلاش برای غلبه بر نظریه نسبیت انشتین توانستند در آزمایشی تازه، بار دیگر سرعت نور را بشکنند.

این آزمایش‌ها توسط ابزار «اوپرا» (پروژه نوسان با لوازم ردیابی امولسیون) در شتاب دهنده بزرگ هادرونی سرن انجام شده که طی آن ذرات نوترینو ساخته شده در این مرکز از میان 730 کیلومتر سنگ به آزمایشگاهی در گران‌ساسو در کوههای آلپ ایتالیا فرستاده شد. آزمایش تازه، نتیجه آزمایش ماه سپتامبر را که سرعت این ذره را بیشتر از سرعت نور میشمارد، تایید کرد.



ادامه مطلب ...


سه شنبه 8 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

سفر درون یک کرم‌چاله چه‌جوری است ؟سال‌هاست که فیزیک‌دانان نظری و نویسندگان علمی‌تخیلی، ایده کرم‌چاله و تونل‌های میان‌بر در چارچوب فضازمان را برای سفرهای کوتاه بین نقاط دوردست عالم می‌پرورانند، اما سفر درون یک کرم‌چاله واقعا چطور است؟

به گزارش نیوساینتیست، اندرو همیلتون، اخترفیزیک‌دان دانشگاه کلرادو در باولدر موفق شده انیمیشنی از سفر درون یک کرم‌چاله بسازد که به ادعای خودش نزدیک به آن چیزی است که یک فضانورد در آینده دور خواهد توانست هنگام سفر درون کرم‌چاله مشاهده کند.



ادامه مطلب ...


سه شنبه 8 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان
سه شنبه 8 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

اختفای سیارکی اوایل فروردیندر شامگاه دوشنبه 7 فروردین در ایران شاهد اختفای سیارک 165Loreley و ستاره TYC-1369-00162-1 هستیم.

این اختفا به دلیل قدر مناسب ستاره ( 8.7) و مدت زمان اختفا ( 34.3)  شرایطی ویژه برای رصدگران مسیر سایه خود دارد. یکی از فعالیت هایی که در رصد اختفا سیارکی می توان انجام داد. بدست آوردن شکل دوبعدی سیارک است .

برای این منظور احتیاج به رصدی گروهی و در چند نقطه از مسیر اختفا و بصورت همزمان داریم . به همین دلیل از تمامی رصدگرانی که در مسیر سایه هستند تقاضا می شود ، در این حرکت همگانی که تا کنون در خاورمیانه رخ نداده است شرکت کنند. در صورت تمایل به همکاری می توانید مشخصات خود را حداکثر تا تاریخ 2 فروردین برای آدرس iotame.report@yahoo.com ارسال کنید و یا با شماره 09355283479 تماس بگیرید تا مشخصات ستاره و همچنین راهنمایی های لازم در اختیار شما قرار گیرد.



سه شنبه 8 فروردين 1391برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان