درباره وبلاگ


نجوم را بیاموزید ولی فقط برای شناخت بهتر خداوند ............
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 94
بازدید دیروز : 27
بازدید هفته : 121
بازدید ماه : 1170
بازدید کل : 130026
تعداد مطالب : 1119
تعداد نظرات : 22
تعداد آنلاین : 1

نگاهی به فراسوی آسمان




بمباران اتمی سیارکها برای نجات زمیندانشمندان در حال کار بر روی راهی برای متلاشی کردن سیارک‌ها در فضا با استفاده از بمب اتم هستند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این برنامه می‌تواند پیامدهای نجات دهنده‌ای را برای جهان در زمان رویارویی با یک سیارک خطرناک در بر داشته باشد.

فیزیکدانان با استفاده از قوی‌ترین ابررایانه‌ها در آزمایشگاه ملی لوس‌آلموس، به محاسبه تأثیر یک انفجار اتمی بر روی یک سنگ فضایی در مسیر زمین پرداخته‌اند.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 24 بهمن 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

مدارگرد شناسایی ماه، ام.آر.او که متعلق به ناساست، در تازه‌ترین تصویر ارسالی خود، ردی از قِل‌خوردن سنگی 9متری را در سطحی شیب‌دار درون گودال شیلر ماه ثبت کرده که ده‌ها میلیون سال پیش غلطیده است.

سنگی که ده ها میلیون سال پیش روی ماه غلطید



ادامه مطلب ...


دو شنبه 24 بهمن 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

کاوشگر کاسینی ناسا تصاویری زیبا را از هلال قمر "انسلادوس" در برابر سیاره زحل به ثبت رسانده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، این کاوشگر در تصاویر جدید خود از آبفشانهای مشهور قمر انسلادوس نیز در نور مرئی عکسبرداری کرده است، این فوران آب-یخ به شکل هاله ای کم رنگ در بخش قطبی جنوب قمر دیده می شود.

کاسینی از سال 2004 تا به امروز در حال حرکت در مدار زحل بوده و به مطالعه بر روی اسرار این سیاره، حلقه های تشکیل شده از ذرات یخ و قمرهای مرموزش پرداخته است.

تصاویر جدید کاسینی از آبفشانهای قمر زحل



ادامه مطلب ...


دو شنبه 24 بهمن 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

آغاز آزمایش ایجاد و مهار آتش در خلاءمحققان دانشگاه کالیفرنیا قصد دارند در ماه آینده با اجرای آزمایشی در ایستگاه فضایی بین المللی چگونگی احتراق مواد و فرونشاندن آتش در شرایط خلاء را مورد بررسی قرار دهند.
به گزارش خبرگزاری مهر، در فضا شعله ها به جای اینکه شکلی اشک مانند داشته باشند، حباب مانند هستند و یافتن منبع شعله ها در فضا کاری دشوار است. آتش در فضا و خلاء رفتاری کاملا متفاوت از خود نشان می دهد، بر روی زمین، هوای داغ به بالا می رود و مواد آتشزا را از طریق شعله به بالا کشیده و اکسیژن را به سمت آنها می کشاند، به همین دلیل است که شعله شمعها به شکل اشک دیده می شوند.



ادامه مطلب ...


دو شنبه 24 بهمن 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

رکورد کم سابقه متقاضی استخدام در ناسا

سازمان فضایی آمریکا، ناسا، می گوید که در پاسخ به آگهی استخدام فضانورد، بیش از شش هزار و ۳۰۰ درخواست از سوی متقاضیان دریافت کرده است.

 به گفته این سازمان این دومین رکورد بی سابقه متقاضی فضانوردی در تاریخ ناساست.از میان این هزاران متقاضی تنها ۹ تا ۱۵ نفر نفر برگزیده و استخدام خواهند شد.تازه استخدام شدگان باید برای آموزش های دشوار فضانوردی دو سال دوره ببینند.

دوره ای که شامل آموزش زبان روسی و آموزش گام برداشتن در فضا بخشی از آنست.



پنج شنبه 20 بهمن 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 

تصویر یکی از سردترین و منزوی ترین مکان های جهان ناسا، در تصویری جدید، به نمایش یک جسم سیاه‌چاله‌ای شکل عظیم در آسمان در میان انبوهی از ستارگان درخشان پرداخته است.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این در حالیست که این سوراخ تاریک در حقیقت یک ابرماده موسوم به ابر مولکولی تیره است که از عبور نور از میان خود جلوگیری می‌کند. این ابر مولکولی یکی از سردترین و منزوی‌ترین مناطق جهان را در خود جای داده است .

ابر به تصویر کشیده، موسوم به «برنارد 68 » ، که یکی از برجسته‌ترین ابرهای مولکولی به سمت صورت فلکی مارافسای بوده که در این تصویر به دلیل تمرکز بالای غبار و گاز مولکولی که عملا تمام نور مرئی ستارگان پیش‌زمینه خود را جذب کرده، به شکل یک سیاه‌چاله دیده می‌شود.

به گفته ستاره شناسان، از آن جا که هیچ ستاره‌ای در این تصویر دیده نمی‌شود، «برنارد 68 » احتمالا در فاصله نزدیکتری قرار دارد. البته این نزدیکی در حقیقت، 500 سال نوری بوده و اندازه این ابر حدود نیم میلیون سال نوری است.

شکل‌گیری دقیق این ابرها هنوز مشخص نشده است؛ اما دانشمندان به این امر آگاهی دارند که این ابرها خود مهد کودک ستاره‌های جدید محسوب می‌شوند. به نظر می‌رسد که «برنارد 68 »، خود در حال تجزیه و تبدیل به سیستم جدید ستاره‌ای است.



پنج شنبه 20 بهمن 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان

 

دوقلوی کهکشان راه شیری شکار شدتلسکوپ فضایی هابل ناسا موفق به ثبت تصویر یک کهکشان مارپیچی میله‌ای شده که شباهت زیادی به کهکشان راه شیری دارد.

بیشتر کهکشانهای مارپیچی از یک میله پر ستاره در مرکز خود برخوردارند که به نظر در پی تجمع گاز در مرکز کهکشان و تامین مواد لازم برای ایجاد ستارگان جدید و همچنین تغذیه یک ابرسیاه‌چاله بوجود آمده‌اند.

تصویر این کهکشان که NGC 1073 نام دارد، به ارائه نمای واضحی از ساختار میله این کهکشان به دانشمندان می‌پردازد.




ادامه مطلب ...


پنج شنبه 20 بهمن 1390برچسب:, :: ::  نويسنده : احسان